Hårvekst:

Kan kosttilskudd få håret ditt til å vokse?

- Det er ingen eller veldig dårlig dokumentasjon på at kosttilskudd eller vitaminer hjelper på hårveksten hos friske menn og kvinner.

HÅRVEKST: Hvilke grep kan du ta for å få håret til å vokse raskere? NTB Scanpix
HÅRVEKST: Hvilke grep kan du ta for å få håret til å vokse raskere? NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange prøver å ta diverse kosttilskudd for å få lengre hår. Men hva mener legene om dette, og hvordan kan du få håret til å vokse uten å ty til ekstra hjelpemidler? Er det i det hele tatt mulig?

Jon Anders Halvorsen er hudlege og overlege ved Oslo Universitetssykehus, og førstemanuesis ved Universitetet i Oslo. Han sier at feilernæring kan få håret til å vokse dårligere.

- Ved feilernæring eller veldig lavt inntak av mat, for eksempel ved anoreksi, vil håret vokse dårligere. Selv om feilernæring gir dårlig hårvekst, betyr ikke det at hårveksten blir enda bedre hos dem som har god ernæring og tar kosttilskudd. Pssst, det snakkes lite om hårtap ved slanking, men det kan være baksiden av medaljen.

LES OGSÅ: Det evige spørsmålet: Kort eller langt hår?

Ingen eller veldig dårlig dokumentasjon på hvorvidt det fungerer

Halvorsen forklarer at det er ingen eller veldig dårlig dokumentasjon på at kosttilskudd eller vitaminer hjelper på hårveksten hos friske menn og kvinner som spiser et normalt, sunt kosthold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer