Tørrbørsting

Kan tørrbørsting virke oppstrammende på huden og gi mindre synlige cellulitter?

Hudlegen mener det ikke finnes bevis.

TØRRBØRSTING: Kan tørrbørsting hjelpe mot alle mulige plager, eller er det bare tull?  Foto: Shutterstock / Slanted Frame
TØRRBØRSTING: Kan tørrbørsting hjelpe mot alle mulige plager, eller er det bare tull? Foto: Shutterstock / Slanted Frame Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tørrbørsting av huden har vært en av de store skjønnhetssnakkisene i flere år nå, og bloggere som Camilla Pihl har kastet seg på trenden. Det er kanskje ikke så rart, for det føles utrolig godt å gi huden en skikkelig omgang med børsten før man hopper i dusjen om morgenen. Særlig nå i vinterhalvåret når huden kan føles ekstra gusten. 

Tørrbørsting går ut på at du bruker en børste beregnet for kroppen, eller en skrubbevott. Deretter børster du huden med sirkulære bevegelser mens den er tørr, noe som forklarer navnet. 

I tillegg til å føles godt, skal tørrbørsting ha flere helsebringende fordeler. Hudterapeut med bachelor i ernæringsfysiologi og daglig leder ved Clinic Fraiche, Mona Wahr-Hansen Ottho, mener at tørrbørsting virker oppstrammerne på huden, cellulitter blir mindre synlig og det gir et friskere hudbilde. Videre hevder det å gi økt sirkulasjon, som er godt for helsen generelt. 

– Ved å gi økt blodsirkulasjon til området stimulerer tørrbørsting til økt cellefornyelse, og huden strammere og friskere. Børstingen i seg selv virker som en peeling og fjerner tørre og døde hudceller, sier hun og tilføyer: 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer