Kåper

Kåpene du kan ha resten av livet

Derfor bør du sjekke merkelappen neste gang du skal kjøpe kåpe.

Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Hvor mye er du villig på å bruke på en kåpe?Er du ute etter en av sesongens mest trendy kåper bør du gå for en rimelig modell.

Men ønsker du en klassisk kåpe som varer har du mye å vinne på å legge noen flere sedler på disken.

SE OGSÅ: Tryll om den gamle vinterkåpen

1000 til 1500 kroner
 
97 (29%)
Under 1000 kroner
 
84 (25%)
Over 3000
 
73 (22%)
1500 til 2000 kroner
 
38 (11%)
2000 til 2500 kroner
 
24 (7%)
2500 til 3000 kroner
 
19 (6%)

Derfor er ull gull

For som KK.no tidligere har skrevet: Billigkåpene er som regel billige fordi det ikke er brukt tid på dem - og fordi materialene ikke er de aller beste.

Det er det som gjør at syntetiske kåper, som hovedsakelig består av akryl og polyester, blir fortere nuppete og stygge enn ullkåper.

I tillegg holder ull bedre på varmen og føles dessuten mye bedre på kroppen. Naturlige materialer lar huden puste, i motsetning til syntetiske stoffer som gjør deg klam.

En forholdsvis lav prosentandel syntetisk er imidlertid «lov». For eksempel kan det hjelpe kåpen med å holde formen eller gjøre den mer slitesterk.

Sjekk merkelappen

Du bør derfor alltid sjekke merkelappen før du handler. Det er viktig å vite hva du betaler for. Og selv om pris kan være en indikator på kvalitet, er det ikke alltid det.

For eksempel kan du få en kåpe til 400 kroner i 60 prosent ull, mens en kåpe til 1300 er i hundre prosent syntetiske stoffer. Og motsatt, så klart.

Denne gangen har imidlertid vi sjekket ullprosenten for deg.

33 KÅPER: I minst 60 prosent ullSnitt og farge

Men ønsker du en kåpe som varer er det ikke bare kvaliteten som teller.

Når du først skal legge en del penger i en ny kåpe bør du kunne bruke det like lenge som kvaliteten holder.

Gode tommelfingerregler, som KK.no har delt før, er følgende:

 • Fasong: Gå for en feminin, trenchcoataktig kåpe i klassisk a-form, gjerne med markert midje. Dette er en fasong som er flatterende for de fleste kvinner.
 • Lengde: Det sikreste er en kåpe som slutter rett over eller rett under kneet. Fotside kåper er veldig mye inn og ut av motebildet.
 • Farge: Den tryggeste fargen er og blir svart. Men er du veldig sikker på din egen smak og stil, kan du selvfølgelig gå for din favorittfarge.

 • OBS: Hvis kåpen har fuskepelskrage, sjekk at det er mulig å ta den av. Disse kan fort bli slitt og misfarget av sminke – i tillegg er det greit å ha muligheten til å variere.

  (Artikkelen fortsetter under bildet.)


  Slik tar du vare på kåpen din

  Vi minner også om noen tidligere tips om riktig rens og bruk. Det spiller jo liten rolle om kåpen er i bra kvalitet hvis du ikke behandler den pent. Da kan den bli like fort stygg som en billigkåpe:

 • Aldri vask kåpen i vaskemaskinen – selv om det står at den tåler ullprogram. Gå heller til et renseri.
 • Ikke tid til renseriet? Her er et hurtigtips (som du helst ikke bør benytte deg av for ofte): Heng kåpen på en kleshenger i dusjkabinettet. Vend dusjhodet motsatt vei, og sett på så varmt vann som mulig. La den henge der i 15 minutter. Da vil kåpen dampes, skrukkene vil forsvinne, og det vil bli lettere å fjerne skitt rett etterpå med en klut.
 • Bytt veskearm. Vesker dinglende på armen kan slite på ermene/skuldrene. For å unngå stygg slitasje kan det være lurt å veksle mellom hvilken arm eller skulder du henger veska på.
 • Kjøp en nuppefjerner. De koster rundt en hundre kroner. Husk å ikke dytte den inn til stoffet - da kan du ødelegge kåpa - men før den jevnt over, som en barberhøvel.

 • Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  PASSER ALLE: En svart, innsvinget modell kler de fleste fasonger og de fleste stiler. Blake Lively (t.v) i knelang modell med jakkeslag og Jessica Alba i en kortere kåpe med liten pufferm. Foto: All Over Press
  PASSER ALLE: En svart, innsvinget modell kler de fleste fasonger og de fleste stiler. Blake Lively (t.v) i knelang modell med jakkeslag og Jessica Alba i en kortere kåpe med liten pufferm. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer