Kari Traa:

Kari Traa lanserer «athleisure»-kolleksjon

- Jeg har aldri vært tilfreds i moteklær som ikke er komfortable.

KARI TRAA: Idrettstjernen lanserer kleskolleksjon som fokuserer mer på mote, men skal samtidig ha en sporty look. Foto: Kari Traa
KARI TRAA: Idrettstjernen lanserer kleskolleksjon som fokuserer mer på mote, men skal samtidig ha en sporty look. Foto: Kari Traa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Athleisure» er kanskje ikke et norsk ord, men den nye trenden befinner seg nå i engelske ordbøker. Ifølge New York Times defineres det som avslappede klær som er designet til å brukes både til trening og hverdag.

Stilen er svært populær i USA og frontes av modeller som Gigi Hadid, Kendall Jenner og Bella Hadid. Jentene går ofte for en sporty look, men med «athleisure» er poenget så å si at det skal se ut som du skal på trening, men egentlig skal du ut og spise lunsj eller shoppe litt. Det er i hvert fall slik modellene har tolket den.

I USA finner du butikker som spesialiserer seg på trenden og nå begynner den å ta mer og mer plass i det norske motebildet. På starten av det nye året presenterte skistjernen Aksel Lund Svindal sin kolleksjon «Greather Than A» og nå er det Kari Traa sin tur.

Se noen av antrekkene fra Svindals kolleksjon under.

Aksel Lund Svindal: Greater Than A. Foto: Hanne Erøy/MIO Media

- Det er ganske nytt for oss å bevege oss ut på andre områder, forteller Kari Traa-designer Kristina Hjelde Hatletveit.

- «Active wear» er noe vi alltid har hatt, så det er naturlig for oss å utvide den. Det begynte tidlig med «saggebukser» på 2000-tallet, men i år har vi satset enda mer.

- Jeg har aldri vært tilfreds i moteklær som ikke er komfortable, men samtidig ønsket jeg å være både trendy og fin. Vi ser at tendensen til å ville kle seg mer avslappet og komfortabel har strukket seg langt utover sportsmiljøer, og vi vil gjerne tilby våre sporty jenter et feminint alternativ til den mer maskuline og oversizede «athleisure»-trenden, legger dama bak det hele til, Kari Traa.

LES OGSÅ: Kari Traa: - Vi kjente alle den tomme plassen ved bordet

KASTER SEG PÅ TRENDEN: Kari Traa har designet klær å skal se ut som treningstøy, men brukes som hverdagsantrekk. Foto: Yvonne Wilhelmsen for KK
KASTER SEG PÅ TRENDEN: Kari Traa har designet klær å skal se ut som treningstøy, men brukes som hverdagsantrekk. Foto: Yvonne Wilhelmsen for KK Vis mer

Går bort fra det populære ullundertøyet

Designeren forteller at kolleksjonen er bygget på lag på lag-prinsippet hvor poenget er at du skal bygge antrekkene selv.

- Mye av dette er basert på at Kari ville sett sitt eget preg på ting. Hun kunne kjøpe seg en bukse og sy den om for å gjøre det til sitt eget plagg. Det vi tenker med denne kolleksjonen er at du skal finne ut av hva som passer for deg.

Hjelde Hatletveit forteller at kolleksjonen skal være et møte mellom sport og mote, og at mye mer inspirert av andre trender. Sammenlignet med Kari Traas superundertøy, er denne kolleksjonen langt mer nedtoner.

Traa har gjort stor suksess med ullundertøyet sitt. Det går nok ikke en jul forbi uten at et rosa sett befinner seg under treet i flere norske hjem.

- Fristet det ikke å bare ta det materialet, fargene og printet og gjøre en større kolleksjon ut av det?

- Ikke i det hele tatt! Vi ville separere oss helt fra det. Denne kolleksjonen er langt mer nedtonet, selv om det fortsatt er innslag av farger og print. Vi har også tatt bort logoen «KT» for å skille oss fra det, samt å gjøre det hele mer «fashion», sier designeren.

LES OGSÅ: Kari Traa: - Det føles merkelig å aldri skulle ha ham hos oss igjen

Kari Traa

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer