Kate Middleton

Kate er den største gjenbruksprinsessen

Hertuginnen av Cambridge bruker klærne sine om og om igjen.

GJENBRUKSPRINSESSE: Klærne til Kate koster, men hun bruker dem ofte. Her ser du Kate i sin M Missoni-jakkekjole som hun har brukt to ganger på to måneder.  Foto: All Over Press
GJENBRUKSPRINSESSE: Klærne til Kate koster, men hun bruker dem ofte. Her ser du Kate i sin M Missoni-jakkekjole som hun har brukt to ganger på to måneder. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I kjendisverden er det ofte negativt å bli sett med det samme antrekket to ganger på spesielle anledninger. Men Kate Middelton er i en klasse for seg selv. Antrekkene hennes koster riktig nok mye, men hun bruker de ofte.

Nylig ble hertuginnen sett i sin M Missoni-jakkekjole i blå tweed for andre gang på to måneder. Denne gangen hadde hun kombinert antrekket med en fancy hatt fra Rachel Trevor Morgan og et par svarte pumps, som hun ofte bruker.

Ofte sett i de samme skoene

Kate har fått rykte på seg for at hun bruker klærne sine flere ganger, skriver Daily Mail (ekstern lenke), som tydeligvis er overrasket over at hertuginnen gjør som folk flest.

Men det er vanskelig å tolke om de liker det eller ikke. 8. juni kritiserte samme avis Kate (ekstern lenke) for hennes gjenbruk og spurte sarkastisk: «Har Kate Middleton kun ett par sko?»

Kate har nemlig lagt sin elsk på et par nude-farget pumps fra den britiske skokjeden LK Bennett til 185 pund, som hun gladelig bruker igjen og igjen. Hun har hatt de på seg på Epsom Derby, til prins Philips 90 årsdag, til Zara Phillips' bryllup og til et besøk på the Royal Marsden Hospital, ifølge avisen.

Se bilder av favorittskoene her!


På Canada-touren ble hun sett i skoene ved seks ulike anledninger. Under diamantjubileet for monarkiet brukte hun dem sammen med en knallrød kjole fra Alexander McQueen. Tirsdagen etterpå brukte hun LK Bennett-skoene til en Thanksgiving på St Paul’s katedral.

– Hva er det med Kate og hennes 185 punds LK Bennett-sko? spør avisen. De spekulerer i at hun må hamstret et dusin av «the Sledge Court Shoe», som de hudfargede skoene heter.

LES OGSÅ: Moteøyeblikkene med Mette-Marit vi aldri glemmer

Gjør som Mette-Marit

Men Kate Middleton er langt i fra den eneste i kongefamilien som er opptatt av gjenbruk.

Vår egen kronprinsesse Mette-Marit har lenge vært en forkjemper for miljø og gjenbruk. Nylig ryddet faktisk kronprinsessen i garderoben sin og la ut egne vesker, klær og sko på det nye, Aller Media-eide nettloppemarkedet Bloppis.no (ekstern lenke), som ble lansert 11. juni.


Totalt har kronprinsessen donert ni klesplagg/sko fra garderoben sin
, deriblant et par blomstrete Gucci-pumps, en søt Marni-jakke og en kalveskinnsveske fra Miu Miu. Kærne, skoene og accessoirene kan kjøpes på Bloppis.no, som er et digitalt loppemarked.

– Mange av klærne våre kan gjenbrukes i stedet for å kastes. Beskytt miljøet på en enkel og morsom måte, har kronprinsesse Mette-Marit uttalt til Aller Media.

KKs moteredaktør Silje Pedersen mener det har stor betydning at Kronprinsessen leder an som et forbilde for gjenbruk:

– Vi har ved gjentatte anledninger sett at Kronprinsessen selv er meget opptatt av gjenbruk, og bevisst gjør stor nytte av det hun har i sin egen garderobe. På denne måten er hun en inspirasjon, og selv om hun ofte kritiseres for sin eksklusive smak, så bruker hun plaggene og accessoirene om igjen og om igjen.

LES OGSÅ: Kate har gjort dette trendy igjen

GÅ I KRONPRINSESSENS SKO: Her er tre av skoparene Kronprinsesse Mette-Marit selger til inntekt for veldedighet på Bloppis.no. Fra venstre - Prada pumps, Gucci blomsterpumps og Marc Jacobs gule ballerinasko.  Foto: Per Ervland
GÅ I KRONPRINSESSENS SKO: Her er tre av skoparene Kronprinsesse Mette-Marit selger til inntekt for veldedighet på Bloppis.no. Fra venstre - Prada pumps, Gucci blomsterpumps og Marc Jacobs gule ballerinasko. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer