Kroningen i Storbritannia

Kate med diskret nikk til prinsesse Diana

– Sørger ofte for at ektemannens elskede mor er med familien ved store anledninger, sier kongereporter.

KRONINGEN I STORBRITANNIA: Prins William og prinsesse Kate var selvskrevne gjester under lørdagens kroning. FOTO: NTB.
KRONINGEN I STORBRITANNIA: Prins William og prinsesse Kate var selvskrevne gjester under lørdagens kroning. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Kate har allerede fått moteskryt for antrekket hun valgte under kroningen av kong Charles lørdag.

Men det er en detalj som vekker oppsikt.

Prinsessen av Wales – og den kommende dronningen av England – var for anledningen kledd i en rød og blå kappe med en hvit Alexander McQueen-kjole brodert med roser, tistler, påskeliljer og kløver – blomstene som representerer de fire landene som utgjør Storbritannia.

I stedet for en tiara hadde hun valgt en blomsterkrone fra Jess Collett og Alexander McQueen. Det var et symboltungt valg, som også prinsesse Charlotte (8) bar – hun matched mamma på den store dagen.

Men prinsesse Kate hedret også sin avdøde svigermor, prinsesse Diana.

I ørene hadde prinsessen av Wales nemlig et par øredobber med diamanter og perler som prins Charles gav til Diana før bryllupet deres i 1981, skriver Daily Mail.

– Det er ingen tvil om at dronning Camilla er kong Charles' store kjærlighet, og derfor var rett kvinne ved hans side under kroningen i helgen. Likevel var det nok mange som sendte prinsesse Diana en tanke. Hun skulle jo egentlig bli landets dronning, men historien ville det annerledes, sier kongereporter i Se og hør, Caroline Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer