Kultur

Kate Moss stilt til veggs

Supermodellenes liv i bilder blir en del av en kjempeutstilling om fashionfotografiets historie.

Publisert
Sist oppdatertDet blir en enorm utstillingThe National Portrait Gallery i London i februar. ENnstor del av utstillingen er viet Kate Moss, fra hennes grynede karrie som Calvin Klein-modell til nå, hvor hun selv etter alle narkoskandale er blitt kåret til årets modell i en alder av 32.

Siden Kate ble oppdaget som 14-åring har hun prydet mer enn 300 forsider i glamorøse magasiner verden over. Hennes reklamevideor for det sexy undertøysmerket Agent Provocateur fikk nettstedet til å knele fordi alle vil se Kate.
 • Se undertøyevideoen Dreams of Miss X her.

 • Fashionfotoutstillingen har samlet over 100 fotografier fra fem av verdens mest anerkjente fotografer, og speiler fashionbransjen fra 1990 og fram til i dag, ifølge The Guardian.

  Blant høydepunktene blir Corinne Days bilder av Kate som ble tatt til hennes første covershoot for Vogue i 1993. Det var denne bildeserien som skapte det etter hvert så velkjente uttrykket heroin chic - lenge før verden visste om Kates rusproblemer.

  Fotograf Mario Sorrenti er representert med glamorøse bilder av divaer som Catherine Deneuve, Sharon Stone og Lauren Hutton, mens fotograf Steven Klein har med et av sine berømte Justin Timberlake-bilder, hvor sexbomben har blodig og tilsmusset ansikt. Det er utstillingens råeste.

  -Bildet ble tatt omtrent akkurat da Justin var på vei ut av boybandet 'N Sync og i ferd med å finne seg selv. Man kan se av bildet at han er i ferd med å bli en ekte mann, sier Bright til avisen The Guardian.

  Et annet av Kleins mest kjente bilder er Brad Pitt fra da han skiftet image fra Hollywood-fløtepus til hardbarket actionman i filmen Fightclub (1999).

  PS! Skal du til London før februar, kan du varme opp med pop art-kunstneren David Hockney. Den 69 år gamle briten er blant 1900-tallets mest innflytelsesrike og kjente og anerkjente kunstnere. Fra sin base i California lager han malerier, collager og fotografier, i tillegg til at han er designer. National Portrait Gallery stiller ut over 150 av hans arbeider fram til fashionfotoutstillingen overtar lokalene.

  I april 1992 stilte Kate Moss opp naken for første gang for en fotograf. det var året før hun ga looken heroin chic et ansikt.(Foto: Vic Singh) Foto: Vic Singh
  I april 1992 stilte Kate Moss opp naken for første gang for en fotograf. det var året før hun ga looken heroin chic et ansikt.(Foto: Vic Singh) Foto: Vic Singh Vis mer
  Kate har skapt stor blest om Agent Provocateur, verdens mest sexy undertøy. Hun fronter deres nye reklamekampanje.
  Kate har skapt stor blest om Agent Provocateur, verdens mest sexy undertøy. Hun fronter deres nye reklamekampanje. Vis mer
  Kate Moss prydet forsiden av Vanity Fairs julenummer i fjor, like etter at kokainbildene av henne hadde gått verden rundt.
  Kate Moss prydet forsiden av Vanity Fairs julenummer i fjor, like etter at kokainbildene av henne hadde gått verden rundt. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer