Kate Middleton og kronprinsesse Victoria

Kate og Victoria valgte samme blazer – fra Zara

Den koster bare 600 kroner, og er fortsatt i butikk!

LIK SMAK: Kate Middleton og kronprinsesse Victoria av Sverige valgte samme blazer fra den spanske billigkjeden. FOTO: NTB.
LIK SMAK: Kate Middleton og kronprinsesse Victoria av Sverige valgte samme blazer fra den spanske billigkjeden. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er noe helt spesielt med Kate Middleton – rent bortsett fra at hun er hertuginne, selvsagt. Noe med saken har det likevel å gjøre, for når hun har på noe – nærmest hva enn det er – kan det virke som om folk går mann av huse.

Flaks da at hun sverger også til billigmote. For hertuginnen av Cambridge har mang en gang blitt sett i klær fra kjedebutikkene.

Tidligere denne uka var det nemlig business as usual for den stilsikre 40-åringen etter å ha feiret dronning Elizabeths imponerende 70 år på tronen mange dager til ende.

På seg hadde Kate en beige blazer fra Zara. Dagen før hadde kronprinsesse Victoria den samme – i en annen farge.

KREMHVIT: Kate valgte blazeren i kremhvit. FOTO: NTB.
KREMHVIT: Kate valgte blazeren i kremhvit. FOTO: NTB. Vis mer

Mens Kate kombinerte blazeren med en enkel hvit t-skjorte, sorte bukser og høye hæler, valgte Victoria et par bukser som matchet den grønne varianten – også de fra den spanske billigkjeden – og grønne pumps fra danske By Malene Birger.

GÅR FOR GRØNN: Kronprinsesse Victoria i matchende sett fra Zara. FOTO: NTB.
GÅR FOR GRØNN: Kronprinsesse Victoria i matchende sett fra Zara. FOTO: NTB. Vis mer

Blazeren er fra Zaras Join Life-kolleksjon som skal være kleskjedens mer bærekraftig alibi. Den er lang, innsvingt og med omvendte slag og lange ermer med skulderputer, og har en prislapp på 599 kroner. Jakken kommer i fem farger, inkludert Kates råhvite og Victorias grønne.

FORTSATT TILGJENGLIG: Blazeren som de to kongelige er blitt avbildet i noe overraskende fortsatt tilgjengelig i butikk. FOTO: produsenten.
FORTSATT TILGJENGLIG: Blazeren som de to kongelige er blitt avbildet i noe overraskende fortsatt tilgjengelig i butikk. FOTO: produsenten. Vis mer

Page Six melder om at blazeren selger ut raskt, men i skrivende stund er det bare den grønne varianten som ser ut til å fly ut av de digitale butikkhyllene. Mens Kates beige variant er overraskende nok fortsatt tilgjengelig. I alle fall på den norske siden.

Spørs hvor lenge det varer. For Kate-effekten, den er utvilsomt høyst reell.

– Kate-effekten er massiv. Rojalistene jubler når de har sjans på en liten bit av kongelig. Kate mestrer kunsten å blande billig og dyrt helt til fingerspissene. Dette er også med på å gjøre det overdådige kongehuset mer tilgjengelig for kvinnen i gaten. Kate viser med dette at det er snitt og farger som gjør deg chic, ikke prislappen, sier Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen journalist i MinMote til KK.

– Dette viste også Diana da hun for eksempel var en stor fan av Levis-jeans.Noe av det samme kan vi også se her i Skandinavia, som da Mette-Marit viste frem hjemmebroderte puter på Skaugum, eller da kronprinsesse Victoria gang på gang har valgt H&M eller & Other Stories.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer