Love Actually

Keira Knightley forteller historien bak capsen

Synes du capsen til skuespilleren var et rart motevalg? Vel, det var faktisk ikke trendy tilbehør som var i tankene da hun tok den på.

LOVE ACTUALLY: Keira Knightleys caps får masse oppmerksomhet om dagen. Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946u)/NTB
LOVE ACTUALLY: Keira Knightleys caps får masse oppmerksomhet om dagen. Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946u)/NTB Vis mer
Publisert

Det er jul og det betyr at koselige filmer som «Love Actually» vises på TV-skjermer, telefoner og nettbrett over hele landet.

Det er faktisk hele 17 år siden filmen kom ut. Er ikke det rart å tenke på? Til tross for at den begynner å bli noen år, er det blant de få filmene vi setter på hver eneste jul - opptil flere ganger.

I suksessfilmen finner vi mange kjente skuespillere, deriblant Alan Rickman, Emma Thompson (61), Hugh Grant (60), Liam Neeson (68) og Keira Knightley (35).

Sistnevnte stjerne spiller rollen som Juliet. I filmen får vi se henne gifte seg med Peter (spilt av Chiwetel Ejiofor (43). Forholdet deres i filmen er sterkt, men vi får også se at Peters bestevenn, Mark (spilt av Andrew Lincoln (47) også er forelsket i Keira Knightleys karakter. Du husker vel scenen hvor han holder opp de plakatene? *Smelt*

Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946p)/NTB
Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946p)/NTB Vis mer

Juliet oppdager denne forelskelsen når hun drar til Mark for å få se på videoen han laget fra bryllupet. Der får hun nemlig se at han bare har filmet henne.

Dette er selvfølgelig en hjerteskjærende scene mange husker, men det er faktisk en liten og litt ubetydelig detalj fra dette klippet som har fått en del oppmerksomhet.

I et intervju med BBC Radio1 får hun nemlig spørsmål om det er noen motevalg hun angrer på i filmen. Hun skjønner ikke helt hva journalisten sikter til først, men så kommer det frem at han mener den store hatten hun bruker i scenen vi nettopp har beskrevet.

Knightley har nemlig på seg en ganske stor caps i denim fra G-Star. Selv kan jeg ikke huske å ha tenkt så mye over dette, men synes sikkert i 2003 at den var veldig kul.

Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946u)/NTB
Foto: Peter Mountain/Universal/Dna/Working Title/Kobal/REX (5884946u)/NTB Vis mer

Vel, det er ganske mange andre som synes capsen var et spesielt motevalg, men det var faktisk ikke mote og trend som var i tankene da denne hatten ble valgt.

Til BBC Radio1 forteller nemlig skuespilleren at hun hadde en stor kvise i panna.

- Dette er problemet med å være en 17 år gammel skuespiller. Kvisa var så stor, så vi måtte bare dekke den. Det var ikke noe lys eller sminke som kunne dekke til den. Du kommer til å se den filmen med nye øyne nå, sier Knightley og ler.

Ja, hun var faktisk bare 17 år da hun spilte inn filmen. Dette er også en detalj mange har tenkt over siden hun faktisk gifter seg i filmen. Og fordi hennes skuespillerkollega Thomas Brodie-Sangster, som spiller en liten gutt på barneskolen, faktisk bare er noen år yngre. Les mer om det her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer