Juice

Kickstart året med juice-detox!

Gi året en frisk start med grønnsaksdetox og rens kroppen for fett og sukker som sitter igjen etter festsesongen. Vi gir deg tipsene til en grønn kickstart på 2014!

Kickstart året med juice-detox!
Publisert
Sist oppdatert

 - Grønn juice gjør deg vakker fra innsiden, forteller Sandra Drgala, gründeren bak Detox-konxeptet Essentially, en juice-trend fra Hollywood. Hun fikk juice på moten i Norge, og forteller hvorfor juice-detox gir året en sunn kickstart.

Hvilke tips kan du gi til dem som vil gi året et sunn og frisk start?

 - Kickstart året med et detox-program og få kroppen i gang. Ta det med ro under renselsen, ettersom at kroppen jobber hardt etter maten du har spist i julen. Skyll systemet med sunne næringsstoffer, og lag en plan for videre fremdrift. Test ut nye sunne oppskrifter og tenk at mat skal være morsomt å lage og bra for deg.

Les også: Kjendisenes hemmelige skjønnhetstriks - vakker med et nålestikk

Kickstart året med juice-detox!

KJENDISTREND: Pink, Gwen Stefani, Mandy Moore, og modellen Lara Bingle er blant de mange stjernene som blir fotografert med en juice på farten. Foto: All Over.

Hvorfor er akkurat grønn juice så bra å starte dagen med?

 - Grønn juice er noe av det beste vi kan gi kroppen. Kroppen kan lettere ta til seg næring fra juicen etter at den allerede er bearbeidet i juicingprosessen. Det blir konsentrert, og det booster systemet ditt. Grønn juice om morgenen er en super måte å få i seg nok grønnsaker. Ingen av oss ville klart å få i spise fire agurker og en neve spinat klokken syv hver morgen, men juicen gir oss en enkel måte å få i oss det nødvendigste på. 

Juicing har blitt en supertrend i Norge på kort tid. Er vi nordmenn blitt mer bevisste enn før?

 - Ja, jeg tror det. Jeg kom til Norge for syv år siden, og mye har skjedd siden da. Sunn fastfood var ikke-eksisterende, og fresh juice var nesten umulig å få tak i. Fokuset på trening og sunn livsstil har endret seg veldig. Superfood er blitt etablert i markedet, og juicing har blitt hot.

Kickstart året med juice-detox!

ESSENITALLY: Sadra Drgala tok med seg juice-trenden fra Hollywood, og er gründeren bak detox-konseptet Essentially. Foto: Essentially.

Alle kvinner ønsker seg mer energi, glød, penere hud og selvtillit. Hva kan man selv gjøre for å holde kroppen så fresh som mulig?

 - Ikke gå på diett! Kutt ut sukker og si nei til Cola Light. Vann, urtete og ferskpresset grønnsaksjuice er dine venner. Spis regelmessig, og velg alltid det sunne alternativet.

Hva er så spesielt med detox-juicene fra Essentially?

Kickstart året med juice-detox!

 - Våre juicer kan ikke sammenlignes med den du kjøper ferdig fra butikken. Juicene fra Essentially er 100 prosent rå, og har ingen tilsetningsstoffer. De er fulle av vitaminer vitaminer, mineraler og enzymer. Juicene inneholder opp til 1,5 kilo grønnsaker i en flaske. For oss er det viktig med rett kombinasjon av ingredienser og selvfølgelig god smak.

GULROT, GRAPEFRUIT OG INGEFÆR: STYLEmag-blogger Janka Polliani kickstarter dagen og året med hjemmelaget juice. Foto: Jankapolliani.com.

STYLEmag-blogger Janka Polliani har som nyttårsforsett å ha helsen i fokus, og det gjør hun blant annet med å starte dagen med ferkspresset juice.

 - I år har jeg lagd en del nyttårsforsetter for meg selv, og det å bedre helsen på absolutte første plass. Jeg snakker ikke om et fantastisk forhold til kroppen, men å ta bedre vare på meg selv. Jeg har lenge holdt på med juicing og etter å ha prøvd meg litt frem er dette absolutt en av favorittene, forteller Janka på sin blogg, hvor hun deler oppskriften på favorittjuicen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer