Mote & Trender

Kjedene du lager selv

Når du mestrer basisteknikkene for smykkelaging hjemme, kan du for eksempel prøve deg på disse halskjedene.

Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:
 • Slik lager du smykker selv

 • Halssmykke med sølvblomst

  Materialer: glassperler i ulike farger og fasonger, sølvperler, andeng i sølv, smykkewire, wireklemmer og lås.

  Slik gjør du: Sett på den ene delen av låsen på smykkewire og træ perler i ønsket kombinsjon til du kommer midtveis. Husk å variere størrelsen på perlene. Det er viktig å ha noen små perler innimellom for at de store skal komme til sin rett. Estem deg for om du vil ha en symmetri i mønsteret. Når du har kommet halvveis trær du på anhenget i sølv. Træ deretter resten av kjedet med samme perlekombinasjoner slik at kjedet blir symmetrisk. Sett på andre delen av låsen. Vær nøye med å stramme arbeidet før du fester låsen.

  Halssmykke med rosa anheng

  Materialer: glassperler i sammefargenyanser med ulike størrelser, stor perler til anheng, smykkewire, wireklemmer og lås.

  Slik gjør deg: Sett på den ene delen av låsen på smykkewire og træ perler i ønsket kombinsjon til du kommer midtveis. Træ deretter på den store perlen samt en liten perle. Træ wiren tilbake gjennom den store perlen (den lille perlen fungerer som en stopper) Træ deretter andre del av halskjedet i samme perlekombinasjon slik at kjedet blir symmetrisk. Sett på andre delen av låsen. Vær nøye med å stramme arbeidet før du fester låsen.

  Langt kjede i brunrosa toner

  Materialer: Perler i samme nyanser i ulike størrelser, perler i dypere fargetoner, en stor perle i dråpefasong, små glassperler (delicas), smykkewire, wireklemmer.

  Slik gjør du: Dette kjedet består ev an lang lengde med en loop i enden. Meningen er at det skal legges en gang rundt halsen og deretter lukkes med en loop foran på brystet.

  1. Begynn med en smykkewire på 1,1 meter. Træ på en wireklemme og lag en kombinasjon av små og store perler som tilsammen måler ca 5 cm på smykkewiren. Avslutt med en stor dråpe og en liten glassperle. Træ wiren tilbake gjennom den store perlen, kombinasjonen av små og store perler samt wireklemmen. Bruk flattangen og klem til. Du har nå startet arbeidet.

  2. Træ deretter 50 cm med en kombinasjon av små og mellomstore perler. Jeg har laget en kombinasjon på 3,5 cm som jeg har gjentatt til ønsket lengde.

  3. Træ deretter ca 20 cm med en kombinasjon av større perler. Husk å træ små perler innimellom, slik at de store skal komme til sin rett.

  4. Træ så ca 15 cm med kombinasjonen av små perler igjen ( samme som pkt 2)

  5. Træ ca 10 cm med en kombinasjon av større perler.Træ på en wireklemme før den siste store perlen.

  6. Avslutt med ca 6 cm med små glassperler (delicas) Her må du måle til i forhold til hvor stor dråpeperlen du satte på i starten av arbeidet er. Denen skal træs gjennom loopen når du har på deg kjedet. Træ smykkewire tilbake gjennom de siste større perlene og klem til wireklemmen med en flattang.

  Sjøgrønt halskjede med sølvstjerne

  Materialer: Perler i sjøgrønne nyanser, sølvperler (jeg har valgt noen som er formet som en fisk) sjøstjerne i sølv, smykkewire, wireklemmer og lås

  Slik gjør du: Sett på den ene delen av låsen på smykkewire og træ perler i ønsket kombinsjon til du kommer midtveis. Husk å variere størrelsen på perlene. Det er viktig å ha noen små perler innimellom for at de store skal komme til sin rett. vil ha en Når du har kommet halvveis trær du på anhenget i sølv. Træ deretter resten av kjedet med samme perlekombinasjoner slik at kjedet blir symmetrisk. Sett på andre delen av låsen. Vær nøye med å stramme arbeidet før du fester låsen.

  Kjedene du lager selv
  Kjedene du lager selv
  Kjedene du lager selv
  Kjedene du lager selv
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer