Mannlige stilikoner fra 1950-1990

Kjenner du igjen disse gutta?

Om vi kledde oss bedre før i tiden er en smakssak, men én ting er sikkert: Alle disse gutta hadde bra stil!

HERREMOTE: Ville du kledd deg som Robert Redford, James Dean eller Michael Caine i dag? Foto: Paramount/Kobal/REX/NTB Scanpix.
HERREMOTE: Ville du kledd deg som Robert Redford, James Dean eller Michael Caine i dag? Foto: Paramount/Kobal/REX/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Det er ingen tvil om at vi lar oss inspirere av popkulturen når det kommer til klær og personlig stil. Gjennom tidene har store artister, skuespillere og atleter satt standarden for de forskjellige tiårenes trender. Kanskje kjenner du igjen noen av disse gutta, enten som helter eller stilikoner? Vi dykker ned i arkivet:

50-tallet; James Dean, Sidney Poitier og Elvis Presley

50-tallet representerte både tenåringenes tiår og et økende opprør mot regler, regime og rutiner. Skuespilleren James Dean ble raskt verdenskjent for sin gutteaktige stil i filmen «Rotløs ungdom», og dongeribukser, hvite T-skjorter med opprullede ermer og skinnjakker var signaturantrekket hans. Husker du hvorfor ermet ble rullet opp? Jo, for å kunne oppbevare sigarettpakken i oppbretten!

Sidney Poitier var den første afroamerikanske skuespilleren som mottok filmverdenens fremste prestisjepris Oscar, og i moteverdenen er han i tillegg hyllet for sin upåklagelige klesstil med klassiske og skreddersydde dresser med en personlig vri. Stilen besto gjerne av slips med kontrastfarger på stripene, eksklusive mansjettknapper og nedtonede skjorter, og er like tidløs og aktuell den dag i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.