Oscar

Kjoleformen som nekter å gi slipp

Viser akkurat passe mye hud og pupper, men er en kunst å bruke.

DROPPER HALSKJEDET: Skuespiller Milla Jovovich var en av flere stjerner som dukket opp i en assymetrisk kjole på Oscar-utdelingen - og hun kan kunsten å bruke den for her er det ingen prangende smykker rundt halsen... Foto: All Over Press
DROPPER HALSKJEDET: Skuespiller Milla Jovovich var en av flere stjerner som dukket opp i en assymetrisk kjole på Oscar-utdelingen - og hun kan kunsten å bruke den for her er det ingen prangende smykker rundt halsen... Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I natt var den røde Oscar-løperen rullet ut for 84. gang. Og selv om det er fjorårets filmer som skal feires, er kjolene minst like viktige.

For du kommer ikke subbende i en krøllete strandkjole fra ifjor. Årets mest glamorøse fest krever mye av stjernene.

SE ALLE OSCAR-KJOLENE på KK.no's motetjeneste Trendtoppen.

ASSYMETRISKE STJERNER: Milla Jovovich, Gwyneth Paltrow og Lara Spencer i nydelige kjoler med skrå skjæring. Foto: All Over Press
ASSYMETRISKE STJERNER: Milla Jovovich, Gwyneth Paltrow og Lara Spencer i nydelige kjoler med skrå skjæring. Foto: All Over Press Vis mer

I skakk skjæring

Derfor er det alltid like spennende å se hva de har på seg - ikke minst om det er noen trender som går igjen.

En kjolefasong som i alle fall ikke har tenkt seg noe sted med det første, er den asymmetriske.

Den skjeve moten kom som en farsott for noen år siden. Helt siden skuespiller Kate Winslet stilte i en asymmetrisk Valentino-kjole på Oscar-utdelingen i 2007, er den blitt en gjenganger på den ene festen etter den andre.

I natt så vi den på Gwyneth Paltrow - til stort hell. I sin fotside hvite Tom Ford-kjole med skjev skjæring foran og draperinger på brystet, feide hun nemlig alle andre av banen som kveldens best kledde kvinne.

- Hun er i en klasse for seg selv, mener Silje Pedersen, moteredaktør i KK.
(Artikkelen fortsetter under)En annen som strålte i skakk skjæring var skuespiller og modell Milla Jovovich. I den hvite paljettkjolen fra Elie Saab, toppet med glitterclutch, knallrøde lepper og diamantpynt i ørene, var hun et syn.

Skuespiller Lara Spencer var også nydelig i sin blå kreasjon, det samme var Sarah Lyland i sterk lilla og tv-stjerne Lara Spencer i sølv.

Dropper halskjedet

Felles for de asymmetriske stjernene er at de er forsiktig med tilbehøret, helt i tråd med hva KK.no har tipset om tidligere.

For det er mange felller å gå i, men på Oscar-festen var det ingen som hadde falt for fristelsen om å bruke store prangende halskjeder.

Siden asymmetrisk skjæring trekker blikket mot brystet og halsen, bør du nemlig være forsiktig med store statementsmykker.

Slik får du stilen til å funke

I denne saken har KK.no gitt deg enda flere tips om hvordan du skal bruke asymmetriske kjoler:

 • Vær obs på tilbehøret – ikke la den asymmetriske overdelen konkurrere om oppmerksomheten med et digert statementsmykke. Ta heller mer av når det gjelder øredobber, armbånd, sko eller veske.

 • Synes du det blir litt «nakent»? Da kan løsningen være en modell hvor det bare partiet er dekket med chiffon.

 • Når det gjelder kroppsform, finnes det asymmetriske kjoler for enhver fasong. Her er noen grunnleggende råd:

 • Fyldige former? Se etter kjoler som framhever midjen. Styr unna de mest kroppsnære modellene – det kan fort bli tacky – og de mest løssittende modellene – som gjør at du ser større ut enn du er.

 • Guttefasong? Kjoler med draperinger og detaljer på brystpartiet i tillegg til markert midje skaper mer fasong.

 • Mage? Velg en kjole som henger løst rundt midjen og led fokuset over på andre deler av kroppen, som for eksempel et dekorert brystparti eller et skjørt som framhever beina.

 • Kort hals? Kjoler med mye dilldall og stoffdekor tett opp mot halsen kan ha en forkortende effekt. Velg heller en modell med enkel skulder og forholdsvis lav skjæring på overdelens midparti.

 • Mer kjoler

  Ønsker du å se ALLE Oscar-kjolene, kan du gjøre det på KK.no’s motetjeneste Trendtoppen.

  Se også antrekkene fra tidligere prisutdelinger så langt i år:

 • Brit Awards
 • Grammy Awards
 • SAG Awards
 • Golden Globe Awards
 • Peoples Choice Awards
 • Critics' Choice Awards

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer