Kjoler

Kjolen kjendisene simpelthen elsker

Den er kort foran og lang bak, akkurat som hockeysveisen på 80-tallet. Men er den egentlig fin?

PROM QUEEN: Jessica Alba kledte seg i en kjole som var kort foran og lang bak da hun gjestet filmfestivalen i Venezia nylig. Hva synes du om hockey-kjolene? Stem i pollen under. Foto: All Over Press
PROM QUEEN: Jessica Alba kledte seg i en kjole som var kort foran og lang bak da hun gjestet filmfestivalen i Venezia nylig. Hva synes du om hockey-kjolene? Stem i pollen under. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Hockey-kjoler

Hva synes du om kjoler som er korte foran og lange bak?Den kan minne om en kjole fra et amerikansk skoleball. Men kjolen som er kort foran og lang bak ses stadig oftere på alt fra popartister til Hollywood-stjerner.

Hva synes du om slike kjoler? Stem i pollen nede til høyre.

Hm, ganske fine til rett anledning
 
71 (38%)
Kjempeflotte! Jeg går gjerne i en slik på julebordet
 
62 (33%)
Uff, jeg synes de er harry
 
54 (29%)

Fra Grand Prix til bryllup

Vi la først merke til dem under årets Eurovision Song Contest i Oslo. Flere lands artister valgte seg nemlig den såkalte hockey-kjolen under sine opptredner.

Aserbajdsjans Safura stilte i en vindmaskinvennlig kjole i blåtoner. Foran var den knelang, og bak blafret et langt slep. Kroatias trio Feminnem var kledt i identiske blondekjoler med lange, gullfargede slep.

Da Gunhild Anker Stordalen fikk sin Petter i et storslått bryllup i Marokko i sommer, sto hun hvit brud i en Versace-kreasjon med samme karakteristiske snitt.

Kjolen, som ifølge Se og Hør hadde en pris på oppmot en million kroner, var lårkort men med et langt slep.

I Hollywood fikk January Jones blitslampene til å gå varme da hun stilte i en kongeblå kreasjon signert samme designer som Gunhilds brudekjole. Også Jessica Alba, Fergie og Courtney Love har gått den røde løperen med samme type kjoler.

Se kjendisene i sine hockey-kjoler her:


Dette kan du prøve

Selvagt er det lett å se fantastisk ut når man har et klesbudsjett på millioner av kroner, stylister som fotfølger deg og sist men ikke minst anledninger hvor pyntede kjoler ikke ser malplassert ut.

Men kan vi vanlig dødelige egentlig komme unna med spesielle kjoler av denne typen? Og hvordan skal vi style dem?

Se våre forslag her:Spør du oss er det selvsagt lov til å prøve seg. En gylden mulighet er de nært forestående julebordene. Da er glamfaktoren gjerne flere hakk høyere enn ellers, og selv de som til daglig «bor» i jeans synes det er gøy å dresse seg opp.

SE OGSÅ: 100 kjoler til festsesongen

Regelen bør likevel være: less is more! Hocey-kjolene både skiller seg ut og kan være litt vanskelige å gå med, så begrens tilbehøret, og velg om mulig en variant uten det aller lengste slepet.

En lårkort eller knelang kjole med bakstykke ned til leggen er vår anbefaling. Da får du prøvd trenden uten å være redd for å se ut som du skal i ditt eget bryllup.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer