HER ER DE EKTE PRINSESSEKJOLENE: Haute couture-kjoler, som lett koste 100.000 kroner eller mer, i lysegul fromasj og melkerosa silke og chiffon signert det franske motehuset Christian Dior. Foto: All Over Press
HER ER DE EKTE PRINSESSEKJOLENE: Haute couture-kjoler, som lett koste 100.000 kroner eller mer, i lysegul fromasj og melkerosa silke og chiffon signert det franske motehuset Christian Dior. Foto: All Over Press Vis mer

Haute Couture

Kjolene kan koste over 100.000 kr

Se bildene fra Christian Diors mest eksklusive visning i Paris.

Publisert
Rydd plass i motekalenderen. Nå er haute couture-visningene i gang i Paris. Ingenting er mer sensasjonelt.

Mandag strømmet stjernene til Musée Rodin for å se John Gallianos siste kolleksjon for Christian Dior.

Kanskje vi ser noen av dem i noen av kjolene på Oscar-utdelingen i februar? Disse visningene gir nemlig en pekepinn på hva A-laget kommer til å ha på seg på den røde løperen under årets største fest.

Se bilder av alle kjolene lenger ned i saken.

Her er trendene

Ifølge den engelske avisen The Telegraph er kolleksjonen inspirert av den kjente tegneren René Gruau, som begynte å jobbe for Dior i 1947.

Gruau er kjent for sin kunstneriske stil, noe som gjenspeiles i Gallianos kjoler. Her går det i fløyelsmyke streker, sterke farger og fjærlette materialer.

Vi ser også hodepynt inspirert av 40-tallet, og kjoler og skjørt i 50-tallsstil.

Se antrekk fra haute couture-visningen her:
Verdens dyreste plagg

Haute Couture er den høyeste formen for sømkunst som finnes. Kunsten ble utviklet på 1800-tallet, og finnes altså fortsatt i dag - selv om fabrikkproduserte plagg nå selvsagt er mer vanlig enn noensinne. Disse plaggene finnes bare i ett eksemplar, og sys på bestilling.

En couture-kjole kan lett koste 100.000 kroner eller mer. Det faktisk bare finnes mellom 1500 og 2000 couture-kunder i verden.

Couture-husene viser to kolleksjoner i året med 75 modeller eller mer.
Christian Dior Haute Couture, vår- og sommer 2011.  Foto: All Over PressAll Over Press
Christian Dior Haute Couture, vår- og sommer 2011. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer