Haute Couture

Kjolene kan koste over 100.000 kr

Se bildene fra Christian Diors mest eksklusive visning i Paris.

HER ER DE EKTE PRINSESSEKJOLENE: Haute couture-kjoler, som lett koste 100.000 kroner eller mer, i lysegul fromasj og melkerosa silke og chiffon signert det franske motehuset Christian Dior. Foto: All Over Press
HER ER DE EKTE PRINSESSEKJOLENE: Haute couture-kjoler, som lett koste 100.000 kroner eller mer, i lysegul fromasj og melkerosa silke og chiffon signert det franske motehuset Christian Dior. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rydd plass i motekalenderen. Nå er haute couture-visningene i gang i Paris. Ingenting er mer sensasjonelt.Mandag strømmet stjernene til Musée Rodin for å se John Gallianos siste kolleksjon for Christian Dior. Kanskje vi ser noen av dem i noen av kjolene på Oscar-utdelingen i februar? Disse visningene gir nemlig en pekepinn på hva A-laget kommer til å ha på seg på den røde løperen under årets største fest.Se bilder av alle kjolene lenger ned i saken.

Her er trendene

Ifølge den engelske avisen The Telegraph er kolleksjonen inspirert av den kjente tegneren René Gruau, som begynte å jobbe for Dior i 1947.Gruau er kjent for sin kunstneriske stil, noe som gjenspeiles i Gallianos kjoler. Her går det i fløyelsmyke streker, sterke farger og fjærlette materialer.Vi ser også hodepynt inspirert av 40-tallet, og kjoler og skjørt i 50-tallsstil.

Se antrekk fra haute couture-visningen her:

Verdens dyreste plagg

Haute Couture er den høyeste formen for sømkunst som finnes. Kunsten ble utviklet på 1800-tallet, og finnes altså fortsatt i dag - selv om fabrikkproduserte plagg nå selvsagt er mer vanlig enn noensinne. Disse plaggene finnes bare i ett eksemplar, og sys på bestilling.En couture-kjole kan lett koste 100.000 kroner eller mer. Det faktisk bare finnes mellom 1500 og 2000 couture-kunder i verden.Couture-husene viser to kolleksjoner i året med 75 modeller eller mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer