EVIG AKTUELL: Supermodell Kate Moss elsker trenchcoaten sin, og brukte den for bare noen dager siden. KJØPETIPS: Dobbeltspent sandfarget frakk til halv pris (kr 1475, By Malene Birger) og med knytebelte og ti knapper (kr 450, Ellos). Se flere tips lenger ned i saken. Foto: All Over Press/Produsenter
EVIG AKTUELL: Supermodell Kate Moss elsker trenchcoaten sin, og brukte den for bare noen dager siden. KJØPETIPS: Dobbeltspent sandfarget frakk til halv pris (kr 1475, By Malene Birger) og med knytebelte og ti knapper (kr 450, Ellos). Se flere tips lenger ned i saken. Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Jakke

Kjøp it-jakken allerede nå

Nå får du den udødelige trenchcoaten til halv pris eller billigere.

Publisert


Selv om vi er mest opptatt av badetøy, hvite blondekjoler og hvordan vi skal pakke feriekofferten for tiden, så er det ikke å komme bort i fra at det er et heidundranes salg på gang.

Men det kan være smart å styre unna veldig trendy snitt og farger. Noe du aldri ville vurdert å ha i skapet for noen måneder siden, er sjelden et godt kjøp, selv om det er salg. Da er det lurere å gå for klær som varer, og som du kan bruke til høsten og vinteren også.

Gjør et smart jakkevalg

Å legge inn noen ekstra kroner i kvalitetsklær du vanligvis ikke ville hatt råd til, er heller ikke dumt.

Her er trenchcoaten et godt valg. Ingen garderobe er komplett uten. I likhet med den lille sorte, en kort og stram dressjakke og enkle svarte pumps vil denne frakken vare hele livet. Den er tidløs, klassisk og kan kombineres med det meste.

Supermodell Kate Moss brukte den senest i forrige uke, bare dager før bryllupet sitt med The Kills-gitarist Jamie Hince.

Nå er frakken å få til svært reduserte priser. Og selv om den er perfekt i høstgarderoben, kan den saktens brukes nå også, mens vi venter på sommeren...

50 PROSENT RABATT: Olivengrønn frakk (cirka kr 1200, By Malene Birger/Netaporter.com), øverst i midten kort beige modell (kr 630 , Esprit/Ellos), med knapp øverst (kr 400, Mango/Nelly.com), med knyting på hetten (kr 700, InWear/Ellos), sandfarget oversized modell (kr 200, Mango/Nelly.com), kort urklassiker (cirka kr 3000, Burberry/Netaporter.com) og i krem med brune knapper (kr 750, Esprit/Ellos). Foto: Produsenter
50 PROSENT RABATT: Olivengrønn frakk (cirka kr 1200, By Malene Birger/Netaporter.com), øverst i midten kort beige modell (kr 630 , Esprit/Ellos), med knapp øverst (kr 400, Mango/Nelly.com), med knyting på hetten (kr 700, InWear/Ellos), sandfarget oversized modell (kr 200, Mango/Nelly.com), kort urklassiker (cirka kr 3000, Burberry/Netaporter.com) og i krem med brune knapper (kr 750, Esprit/Ellos). Foto: Produsenter Vis mer

KJØPETIPS: Tidløse trenchcoats du endelig har råd til

Går aldri av moten

Den beige trenchcoaten har smykket alt fra en dryppende våt Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffany's» i 1961, til stilikon og presidentfrue Jackie Onassis og skuespiller Faye Dunaway.

I «Casablanca» fra 1942 står både Humphrey Bogart og Ingrid Bergman på rullebanen i hver sin variant.

Frakken har sin opprinnelse fra 1. verdenskrig. Da fikk erkebritiske Burberry i oppdrag å lage en frakk som beskyttet soldatene mot dårlig vær i skyttergravene.

D-ringene i beltet fungerte også utmerket som et sted å henge granater. På engelsk betyr trench grøft eller skyttergrav.

Siden har plagget gjennomgått store og små forandringer, og blitt en stayer i motebildet.

Slik bruker du den

Trenchcoaten kunne altså ikke vært mer aktuell. Men før vi viser hvordan den kan brukes, er det likevel èn tommelfingerregel som aldri skal brytes:

 • Beltet skal alltid knyttes, ikke spennes

 • Du kan også gå for det magiske beltetrikset, og bytte ut det matchende knytebeltet med et tynt og fargerikt ett.

  Enkelte trench-fundamentalister vil dessuten ha det til at frakken ha ti knapper - dem om det.

  Her er sesongens hotteste trenchtrender:

  1. Klassikeren

  Du kommer ikke unna den originale modellen i khaki, sand og beige. Den er like aktuell hvert år, og kommer i ulike lengder, men nå er det rett før kneet som gjelder.

  For motemafiaen er den beige frakken et opplagt valg. Redaktøren i amerikanske Vogue, Anna Wintour, bruker den over kjoler med dyriske mønstre, designeren Stella McCartney topper sine hverdagsantrekk med den, og skuespiller Rachel Weisz liker å knyte beltet veldig stramt.

  Stjerner i klassisk beige:  2. Med nagler!

  Nagler, strass og annen pynt er helt riktig, ifølge Burberry Prorsum. På catwalken ser vi det på krager, belter og ermer.

  «Harry Potter»-skuespiller og merkets ansikt utad, Emma Watson, er dessuten stadig vekk og lufter sin rocka naglefrakk, sist på premieren for sin siste film i New York.

  Hvis du ikke har råd til å bla opp flerfoldige tusen for en slik jakke, kjøper du bare en billig variant i kjedebutikkene som du gjennomborer selv med nagler av eget ønske.

  3. Mc-jakke og trench i ett

  Hvis du elsker tøffe bikerjakker, er det heller ingenting i veien for å velge deg en trench denne våren. Hos Burberry Prorsum får du nemlig begge deler.

  Resultatet er trenchcoats i helsvart skinn med glidelåser, hybrider med biker-armer og metalliske sølvgrå varianter.

  4. Svart

  Velger du deg en svart trenchcoat har du et plagg du kan bruke til alt. De finnes i alle prisklasser, fra dyr luksus til under 500 kroner i kjedebutikkene.

  Men ønsker du en klassisk kåpe som varer, har du mye å vinne på å legge noen flere sedler på disken.

  Stjerner i svart:  5. Pyntebelter

  En annen trend hos Burberry Prorsum er å kjøre på med fargerike belter, tynne eller brede, i livet. Mc-belter med lenker er også hot.


  TIL FLUFFY 70-TALLSHATT: Supermodell Kate Moss på shopping i Notting Hill i London i slutten av juni i beige trenchcoat stylet med smale svarte jeans, hatt og snørestøvletter. Foto: All Over Press
  TIL FLUFFY 70-TALLSHATT: Supermodell Kate Moss på shopping i Notting Hill i London i slutten av juni i beige trenchcoat stylet med smale svarte jeans, hatt og snørestøvletter. Foto: All Over Press Vis mer
  SPAR 100 KRONER: Dobbeltspent beige trenchcoat med seks knapper (kr 600, Zara.com).
  SPAR 100 KRONER: Dobbeltspent beige trenchcoat med seks knapper (kr 600, Zara.com). Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer