Skjønnhetstrend

KK tester: gnagsårplaster på kviser

Trenden tar av på sosiale medier, men fungerer det egentlig?

REDNINGEN? Videoer av folk som bruker gnagsårplaster til å fjerne kviser sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier, men funker det? Vi har testet. Sjekk resultatet nederst i saken. Foto: Produsentene og NTB
REDNINGEN? Videoer av folk som bruker gnagsårplaster til å fjerne kviser sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier, men funker det? Vi har testet. Sjekk resultatet nederst i saken. Foto: Produsentene og NTB Vis mer
Publisert

Ordene gnagsårplaster og kvise er to av de minst sexy ordene vi vet om, men sammen kan de faktisk gjøre underverker. Eller?

Tik Tok har uten tvil blitt vår kilde til både artige og veldig rare, oppsiktsvekkende trender. Folk deler de sprøeste tips og triks innen alt fra mat til mote, sport til skjønnhet.

Under sistnevnte kategori har vi funnet mange triks som virkelig har fått oss til å sperre opp øynene. Her om dagen kom vi over en rekke videoer av folk som la poteter på kvisene sine for å få dem til å forsvinne raskere.

Michael Zangani, hudlege ved Volvat og mannen bak hudlegebloggen drzangani.no, hadde fått med seg trenden og kunne fortelle til KK at det kan være noe i det.

- Potet inneholder rikelig med stivelse og C-vitamin som har en anti-betennelseeffekt og pigment-reduserendeeffekt, og vi vet at hele akne-prosessen er en ren betennelseprosess.

Nå har det dukket opp en ny «få bukt med kvisene»-trend, og vi vil selvfølgelig prøve. Den siste tiden har det nemlig poppet opp flere videoer som viser at folk legger gangsårplaster på kvisene sine for så våkne opp med så å si kvisefri hud.

TIK TOK-TREND: Dette er bare et fåtall av menneskene som har testet ut gnagsårplaster på kviser. Foto: Skjermdump fra Tik Tok
TIK TOK-TREND: Dette er bare et fåtall av menneskene som har testet ut gnagsårplaster på kviser. Foto: Skjermdump fra Tik Tok Vis mer

Flaks for undertegnede at hun hadde en kvise (ok, flere) så vi kunne teste ut denne trenden. Hudlege Michael Zangani har faktisk omtalt trenden på Instagram-en sin, og han er faktisk ikke negativ til dette eksperimentet!

«Dette er det nærmeste du kommer en «støvsuger» for kviser», starter teksten hans med. Han fortsetter med å fortelle at gnagsårplasteret kommer til å suge ut urenhetene i huden din. «Det er både ekkelt og fantastisk», som han sier.

Zangani sier du kan ta av plasteret etter noen timer og oppdage en kvisefri hud som ikke er tørr. Han tipser også om å bruke dem om natten slik at du kan starte dagen med en renere hud.

Okei, så når hudlegen faktisk ikke er negativ til det - så må vi jo prøve. Selv hadde jeg tilfeldigvis et par gnagsårplastere liggende hjemme, så i løpet av natten har jeg drømt om ren hud med gnagsårplaster godt festet til nesen.

Slik gikk det:

KK tester: gnagsårplaster på kviser

Som du ser på bildet helt til venstre er dette altså før gnagsårplasteret ble lagt på. Jeg valgte å ha det på over natten, og da jeg våknet var kvisen faktisk borte. Det kan du se på bildet helt til høyre.

Vi vet jo at det ikke er bra å klemme kviser, så kanskje det er dette som blir den nye metoden framover?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer