H&m

KK tester Maison Martin Margiela for H&M

Disse plaggene bør du satse på! Mote-Siljes gir deg sine beste stylingtips for H&Ms nyeste designsamarbeid.

MAISON MARTIN MARGIELA FOR H&M: De beste tipsene til hvordan du bruker plaggene fra samarbeidskolleksjonen får du i denne saken. Foto: Sara Johannessen
MAISON MARTIN MARGIELA FOR H&M: De beste tipsene til hvordan du bruker plaggene fra samarbeidskolleksjonen får du i denne saken. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I juni kunne den svenske kleskjeden H&M avsløre at motehuset Maison Martin Margiela er deres neste gjestedesigner.

Samarbeidskolleksjonen, som består av både dame- og herreplagg, samt accessoirer, lanseres i over 250 butikker verden over, inkludert Norge, og på nettet fra og med torsdag 15. november.

Det er knyttet store forventninger til kolleksjonen, og KKs moteredaktør Silje Pedersen, som er stor fan av det franske motehuset, synes samarbeidskolleksjonen med H&M ser både innovativ og spennende ut:

– Det er utrolig spennende at H&M tør å satse på et designersamarbeid med Maison Martin Margiela, som nok er et ganske ukjent merke for mange her hjemme. Kolleksjonen er helt i tråd med Maison Martin Margielas design, som ofte er meget avantgarde, med mye volum, spesielle teksturer og detaljer, sier Silje.

LES OGSÅ: Maison Martin Margiela er H&Ms nye gjestedesigner

Slik styler du kolleksjonen

– Som sagt er det mye volum i kolleksjonen, noe som til tider kan være vanskelig å style på en flatterende måte. Likevel er det flere av plaggene jeg tror kan treffe det norske folk godt, tror Silje.

KJØPSINFO: Strikket genserkjole (kr 1000) og støvletter med plexihel (kr 3000). Foto: Sara Johannessen
KJØPSINFO: Strikket genserkjole (kr 1000) og støvletter med plexihel (kr 3000). Foto: Sara Johannessen Vis mer

Strikkegenseren– Denne strikkede genserkjolen er fin til både bare ben, strømpebukser og smale jeans. De rå sømdetaljene gir plagget det lille ekstra, og genserkjolen krever lite annen styling, forklarer Silje.

De burgunderfargede skinnstøvlettene med plexihel er en klar favoritt fra kolleksjonen, da de kan kombineres med kjole, skjørt og smale bukser.

KJØPSINFO: Skinnkjole (kr 2500), armbånd (kr 400) og pumps (kr 2000). Foto: Sara Johannessen
KJØPSINFO: Skinnkjole (kr 2500), armbånd (kr 400) og pumps (kr 2000). Foto: Sara Johannessen Vis mer

Skinnkjolen– «Den lille sorte» har vi sett mange ganger før, så hvorfor ikke frekke opp klassikeren ved å gå for en variant i skinn? Når kjolen har flere detaljer, som denne med sømmer og det påsydde merket, er det fint å holde resten av antrekket enkelt. Et par fargesterke pumps og et stilren armbånd er alt som skal til, sier Silje.

KJØPSINFO: Kjole (kr 1500), belte (kr 130), clutch (kr 500) og støvletter med plexihel (kr 3000). Foto: Sara Johannessen
KJØPSINFO: Kjole (kr 1500), belte (kr 130), clutch (kr 500) og støvletter med plexihel (kr 3000). Foto: Sara Johannessen Vis mer

Festkjolen– Denne kjolen har en nydelig farge og er perfekt nå som julebord og festsesongen nærmer seg med stormskritt. Ønsker du mer form, vil et belte i livet gi deg fin silhuett, foreslår Mote-Silje.

– Den metalliske clutchen med godteriform er garantert en samtalestarter!

KJØPSINFO: Blazer (kr 800) og vide bukser (kr 1000). Foto: Sara Johannessen
KJØPSINFO: Blazer (kr 800) og vide bukser (kr 1000). Foto: Sara Johannessen Vis mer

Dressen– Til vide bukser er det fint med en smalere overdel. Her har jeg valgt en figursydd blazer som er utrolig fin.

Buksen og blazeren kan også styles hver for seg, og den vide buksen blir for eksempel fin til en en smal genser, mens blazeren er en garderobeklassiker som kan styles med det meste.

Fra lanseringsfesten

I går, tirsdag 23. oktober, var det lanseringsfest i New York, og kjendiser som Sarah Jessica Parker, Mena Suvari og Kanye West var selvfølgelig der.

Se de ferske bildene av kjendisene på festen her:


– Det er spennende å være her i kveld og feire en av mine favorittdesignere. Margiela er myteomspunnet og uimotståelige og jeg har vært en stor fan av motehuset i mange år. H&M, vel, se på oppslutningen av kvinner og menn som stiller seg i kø! Dette er en fantastisk mulighet for folk flest å få tilgang til fremragende designere. Luksus blir tilgjengelig for alle. Det er veldig demokratisk og jeg er for at det skal være slik, har Sarah Jessica Parker uttalt om kolleksjonen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer