Saltvannsspray:

KK-tester: Slik får du beachlook med saltvannsspray

Én får terningkast 6!

Publisert
Sist oppdatert

Er det noe jeg er opptatt av, så er det håret mitt. Både når det kommer til farge og frisyre, men også produkter. Og er det ett produkt jeg har sverget til i mange år, så er det saltvannsspray.

Når sola skinner og sommeren nærmer seg, er det mange som faller mot en «beach look» med lette krøller, volum og rufsete tekstur. Det gjør hvert fall jeg. Saltvannsspray har vært min gode følgesvenn i mange år, og jeg har brukt den like mye som et stylingprodukt som å få en strand look.

Derfor har jeg nå testet 6 ulike saltvannssprayer for å hjelpe deg å finne den perfekte sprayen.

Litt om mitt hår: Halvlangt, kjemisk behandlet (bleking), naturlig fall, tykt og litt frizzy.

SALTVANNSSPRAY: Vil du oppnå den perfekte beach look uten å hoppe i havet? Vi har testet 6 ulike saltvannssprayer! FOTO: NTB
SALTVANNSSPRAY: Vil du oppnå den perfekte beach look uten å hoppe i havet? Vi har testet 6 ulike saltvannssprayer! FOTO: NTB Vis mer

Slik ble testen gjennomført

Journalist, Mina Knudsen, testet totalt 6 saltvannsprayer. Disse prøvde hun både på tørt og vått hår - og besvarte følgende spørsmål:

  • Lover produktet noe spesielt?
  • Hvordan skal produktet brukes?
  • Hvordan er sprayen?
  • Lukter den noe?
  • Hvordan føles det i håret?
  • Hvordan blir håret etter bruk? Får det volum og holder det?
  • Gir sprayen beach look?

BUDGIE The Sea Salt Mist (129 kroner)

BUDGIE The Sea Salt Mist (129 kroner)

Slik bruker du produktet:

Spray jevnt over fuktig eller tørt hår og klem produktet inn i håret. Børst ut for å få enkle bølger. Spray bare på røttene, hvis du ønsker ekstra volum. Skal ikke skylles ut.

Konklusjon:

Denne saltvannssprayen skal fremheve naturlig fall og volum, samt at den skal gi lett hold. Sprayen fordeler seg godt i håret og er enkel å jobbe med – og den gir en veldig fin finish. I tillegg lukter den himmelsk, naturlig blomster og sommerlig!

Da jeg påførte den i vått hår og brukte varmluftsbørste etterpå, var håret lett å jobbe med. Den gir også som lovet, lett hold og noe volum. Dagen etter brukte jeg den i tørt hår, og den legger seg om et jevnt stylingprodukt som fremhever fallet i håret. Jeg føler ofte at noen sprayer blir for klebrig og at det nesten er for mye salt, men denne var ikke sånn. Denne kjentes lett på håret!

Beachy look:

Ja, denne gir deg uten tvil strand-look. Perfekt å ha i vesken om sommeren for en rask stylingrunde!

Terningkast: 6

Maria Nila Salty Mist (259 kroner)

Maria Nila Salty Mist (259 kroner)

Slik bruker du produktet:

Sprayes i fuktig hår. Føn eller la håret lufttørke for et naturlig resultat. Sprayen er et vått produkt som absorberes raskt, så la alltid håret absorbere produktet før man arbeider gjennom det. For å oppnå strand-looken - bruk den i fuktig hår og la det lufttørke.

Konklusjon:

Denne sprayen er en pleiende stylingspray som skal gi lettere hold og struktur i håret. Og som produktet sier, skal den gi håret den rette beachlooken, noe den hvert fall gjorde i mitt hår. Jeg fulgte «bruksanvisningen» og påførte produktet i fuktig hår. Sprayen fordelte seg godt i håret og det tok ikke lang tid før jeg skjønte at dette var et stylingprodukt. Den trekker seg raskt inn, og derfor synes jeg det funket best å la håret lufttørke.

Dagen etter brukte jeg den i tørt hår, som også funket veldig bra. Den blir ikke klissete som mange hårsprayer og stylingprodukter kan bli, men gir lett hold og kan forme fallet i håret. Den lukter også ganske digg - frisk og deilig natur.

Denne beskytter også håret mot UV-stråling, noe som gjør den perfekt å ha i vesken i sommer. Og om ikke det var nok: den er varmebeskyttende, som er et stort pluss! Men, prisen her er også litt stiv.

Terningkast: 5

Maria Nila Ocean Spray (259 kroner)

Maria Nila Ocean Spray (259 kroner)

Slik bruker du produktet:

Påfør Ocean Spray i fuktig hår før føning. Hvis man foretrekker en mer naturlig finish, kan man la håret tørke uten å bruke noen stylingverktøy. Husk at det er forskjell på fuktig og vått hår, så sørg for at håret er håndkletørket før du påfører Ocean Spray for å få det beste resultatet.

Konklusjon:

Det aller første jeg la merke til da jeg brukte denne, var den deilige sommerlige lukten som slo rundt meg. Den har en fruktig duft av eple og aprikos som skriker sol og strand. Selve sprayen er lett å påføre da den fordeler seg godt i hele håret. I tillegg gir den, som den lover, en matt ikke-klebrig finish med noe hold. Et stort pluss er at den er varmebeskyttende, inneholder Colour Guard Complex som hjelper med å bevare fargen og beskytte håret mot UV-stråling.

Jeg påførte produktet i håndkletørket hår og lot det lufttørke. Sprayen trekker godt inn og det kjennes virkelig ut som om du kommer rett opp fra et bad i sjøen og lufttørker håret på stranda. Eneste forskjellen fra sjøen og denne sprayen er at denne lukter helt nydelig og friskt. Wow, denne likte jeg godt!

Du «kjenner» saltet i håret, men det gir det en fin tekstur til naturlig fall.

Jeg prøvde å bruke den på tørt hår etter å ha krøllet håret, da det står at den har 3/5 hold. Jeg synes dette også dette funket, for den skaper noe spill og holder det noe på plass. Jeg er ikke like fan av å bruke hårspray, da jeg synes håret ofte blir veldig stivt.

Prisen er litt for høy, men det er et godt produkt.

Terningkast: 5

Rituals Beachy Waves Salt Spray (130 kroner)

Rituals Beachy Waves Salt Spray (130 kroner)

Slik bruker du produktet:

Spray rikelig på tørt eller fuktig hår, fra røttene til tuppene. Bust til og form med fingrene.

Konklusjon:

Dette produktet fra Rituals er jeg blitt veldig glad i over tid. Sprayen definerer det naturlige fallet i håret og har en matt tekstur. Den kan oppleves noe «stiv» i håret (som en hårspray med lite hold), samtidig er den med å løfte håret og skape volum. Den dufter friskt, men ikke mye,

Her synes jeg du får mye for pengene, med en spray som passer alle hårtyper og som inneholder shikakai, som er kjent for å tilføre håret næring.

Terningkast: 4+

Yves Rocher Beach effect hair spray (139 kroner)

Yves Rocher Beach effect hair spray (139 kroner)

Slik bruker du produktet:

Spray jevnt i tørt hår. Sett opp håret i en topp i 5 minutter. Resultatet skal bli en nydelig beachlook.

Konklusjon:

Denne var jeg spent på, for jeg var ikke kjent med merket. Men dessverre når den ikke helt opp. Dette er en helt ok saltvannsspray - og har en god prislapp. Det som hovedsakelig trekker den litt ned for min del, er den kraftige og søte lukten. Den lukter for mye, en duft som kan minne om søt tyggis. Men den gir naturlige bølger. Jeg sprayet i tørt hår og tvinnet håret sammen og festet det med en klype. Etter fem minutter hadde jeg fått beachy krøller, og den har hold. Likevel blir den litt for tørr for mitt hår - og klebrer seg litt i håret.

Terningkast: 3

ELENI & CHRIS Sea Salt Spray (279 kroner)

ELENI & CHRIS Sea Salt Spray (279 kroner)

Slik bruker du produktet:

Rist flasken godt og spray jevnt over vått eller tørt hår. Form håret og la det lufttørke. Perfekt for å skape en rufsete frisyre.

Konklusjon:

Denne skal gi håret en matt tekstur, akkurat som looken du får etter en dag ute i båt eller på stranda. Sprayen skal gi hold (styrke 4/5) og en røff finish, og skal gjøre at håret blir enklere å sette opp og at fletter holder lenger. Og den holder det den lover!

Denne har jeg brukt som anbefalt både i tørt og vått hår. I tørt hår for å style og holde småhår nede, mens i vått hår for å forme og få den beachlooken jeg ønsker. Begge deler synes jeg funker bra til mitt hår!

Den har en frisk og naturlig lukt av sjø og fjell, som ikke for kraftig, noe jeg setter pris på. Den gir en fin tekstur, er lett å jobbe med, matter ned og er ikke er klebrig. I tillegg holder den frizzen nede. En ekstra positiv egenskap er at den gir håret UV-beskyttelse. Negativt at prisen er noe stiv - til å være en saltvannsspray.

Terningkast: 4+

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer