Hårstrikk

KK.no har testet Invisibobble

Skal forhindre strikkmerker og slitasje på håret. Men funker det?

INVISIBOBBLE: Invisibobble er en hårstrikk som ikke etterlater seg strikkmerker i håret når man tar den ut.  Foto: KK
INVISIBOBBLE: Invisibobble er en hårstrikk som ikke etterlater seg strikkmerker i håret når man tar den ut. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Setter du ofte opp håret i en hestehale? Da har du helt sikkert irritert deg gjentatte ganger over merkene strikken etterlater seg når du lar håret henge løst igjen, særlig hvis håret var litt fuktig da du satte det opp. 

Nå har det imidlertid kommet en ny hårstrikk på markedet, som hevder å kunne redde deg fra slike «kriser». 

LES OGSÅ: Frisyrene som lages over natta

«Invisibobble» - genialt, eller ikke?

«Invisibobble» er en morsom hårstrikk formet som litt som en telefonledning.

Ifølge produktbeskrivelsen gir ikke «Invisibobble» strikkmerker, da den telefonledning-formen fordeler presset på håret i hestehalen.

HÅRSTRIKK: Invisibobble kommer i en rekke spenstige farger.  Foto: KK
HÅRSTRIKK: Invisibobble kommer i en rekke spenstige farger. Foto: KK Vis mer

I tillegg til dette skal hårstrikken også holde håret godt på plass uten at det blir for stramt, være skånsomt mot håret og passe alle hårtyper.

Høres for godt ut til å være sant? Vi har testet strikken i en uke og dommen er følgende:

  • Gir ikke strikkmerker: Etter å ha brukt strikken i noen timer, både med tørt og vått hår, er det ingen synlige strikkmerker i håret når det henger løst.
  • Holder håret godt på plass: Tja, hvis du fester det stramt holder det håret godt på plass, hvis ikke sklir den fort ut.
  • Er skånsomt mot håret: Absolutt! Strikken har ikke metallskjøte og river heller ikke med seg mange hårstrå når den skal tas ut igjen. Tommel opp for dette!
  • Passer alle hårtyper: Joda den passer alle hårtyper, men har du glatt hår bør du feste den ekstra stramt. Vi opplevde et par ganger at hestehalen ble slapp når strikken ikke var festet stramt nok, og det blir fort litt irriterende. 
     

Kort oppsummert er dette en hårstrikk du absolutt kan bruke dersom du ønsker å unngå strikkmerker eller skade på håret ditt.  

«Invisibobble» kommer i en rekke farger, og fås kjøpt i de fleste nettbutikker innen skjønnhet og velvære, samt hos utvalgte frisørsalonger. 

GLATT HÅR: Dersom du har glatt hår bør du feste strikken ekstra godt slik at den ikke sklir ut.  Foto: KK
GLATT HÅR: Dersom du har glatt hår bør du feste strikken ekstra godt slik at den ikke sklir ut. Foto: KK Vis mer

LES OGSÅ: Få hårnålene til å sitte – hele dagen

Slik unngår du slitasje på håret

Ønsker du å holde håret ditt fint og slitasjefritt? Da bør du alltid gå for en strikk uten metallskjøte.

- Strikkene med metallskjøte kan gi mekaniske skader, da de gnager på håret. Fester du hestehalen på samme sted hver gang du setter opp håret, vil du etter hvert kunne merke at du får mange hår som knekker akkurat der du fester strikken, sier Sølvi Bjørnevoll, som er Daglig leder på Norsk frisørskole i Bergen, til KK.no  

- Dette kan også skje dersom du bruker klemmer på samme sted over lang tid, eller grer håret med en hårbørste seg ikke er tilegnet din hårlengde eller hårtype.

Videre forteller Bjørnevoll at det også er viktig å være skånsom mot håret når det er vått.

- Når håret er vått er det på sitt skjøreste. Bruk gjerne en leave in kur eller balsam for å beskytte det. Det finnes også en del kurer og behandlinger nå som skal bygge opp igjen håret, men disse hjelper ikke stort dersom håret allerede er brukket av som følge av dårlige hårstrikk eller feil behandling.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer