Mote & Trender

Klær med mening

Etterspørselen etter rettferdige klær er stor. Det har norske designere gjort noe med.

Leila Hafzi med rosemalingsmotiver på babydollkjolen.
Leila Hafzi med rosemalingsmotiver på babydollkjolen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Oslo Fashion Week arrangerte debatt om motebransjens etiske ansvar. Interessen for miljøvennlig mote har eksplodert det siste året, og stadig flere ønsker klær som er laget av økologiske eller miljøvennlige materialer og er produsert etter rettferdige prinsipper. Kan vi handle klær med god samvittighet, spurte debattleder Tone Skårdal Tobiasson (tidligere redaktør i motemagasinet Tique) mens representanter fra ulike politiske og etiske grupper satte søkelys på all forurensingen, barnearbeid og helseskader som florer i konvensjonell klesproduksjon. Alle var enige om at miljøvern og etikk går hånd i hånd, og at Norge bør gjøre mer for å bli en internasjonal kleseksportør med ren samvittighet. Flere norske designerne har allerede markert seg i miljøkampen. Her ser du bildene fra visningene.VERA & WILLIAMPublikum ble tatt tilbake til 40-tallet med fokus på sofistikerte kvinner og pirrende detaljer. Designerne lager strømper og undertøy av kvalitetsråvarer som merinoull og silke og mange av plaggene har Øko-tex sertifikat som garanterer etisk og bærekraftig produksjonsforhold. LEILA HAFZIDesigneren har egen kvinnefabrikk i Nepal som garanterer gode arbeidsforhold. Hun bruker naturmaterialer som hamp og nesle og jobber mot full økologisk produksjon. FINKlærne er laget av økologisk bomull produsert i India etter rettferdige prinsipper. Deres første kolleksjonen Essentially Ethic består av elegante, slitesterke hverdagsklær med fiffige detaljer. Les mer:
 • Sett på Moods-festen
 • Bruunz Bazaar
 • Våre designfavoritter
 • Årets debutanter under Oslo Fashion Week
 • Backstage under moteuken i Oslo
 • henne.no:Alt om Oslo Fashion Week
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer