Mote

Klar for 80-tallsskuldre?

Skulderputene er tilbake, men hvordan skal vi bruke dem? Vi spurte stylistene.

HØSTENS HOTTESTE TREND: Markerte skuldre har igjen blitt superaktuelt. Her supermodell Heidi Klum i romslig genser med skulderputer på en fotoshoot i Los Angeles. Til høyre svart kjole og hvit skinnjakke (cirka kr 380 og 1600, begge fra Topshop.com).
HØSTENS HOTTESTE TREND: Markerte skuldre har igjen blitt superaktuelt. Her supermodell Heidi Klum i romslig genser med skulderputer på en fotoshoot i Los Angeles. Til høyre svart kjole og hvit skinnjakke (cirka kr 380 og 1600, begge fra Topshop.com). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På 80-tallet gikk du ikke ut av huset seende ut som en liten pingle. I dressjakken hadde du innlagte puter av skumgummi som ga deg brede skuldre og smal midje. Både den anabole rugby-looken og stilen til Joan Collins alias Alexis Carrington-Colby i «Dynastiet» og heltinnene i «Dallas» var hot. For ikke å snakke om punkdronning Blondies rocka skinnjakker med superputer, Jane Fondas aerobic-utstyr eller Grace Jones' futuristiske power-dresser med lyndetaljer. Sjekk ut stilen på bildene lenger ned i artikkelen.

- Ikke bli en firkant

Skulderputene skulle gi deg 80-tallets svar på idealkroppen, som var å se ut som en trekant, mer eller mindre.Nå har de myke små finessene funnet veien tilbake til motebildet. Men er vi klare for dem? Hvordan går vi til angrep?- Kunststykket er å ikke se ut som narkomane Lena fra filmen «Døden på Oslo S», sier stylisten Tommy Løland til kk.no. - Unngå å se ut som en eneste stor firkant. Tenk trekant i stedet. Gå for smale jeans og høye hæler slik at du får en smal silhuett til de brede skuldrene, slik ser du også høyere ut, legger han til.

Sjekk ut stilen her (artikkelen fortsetter under):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer