Mote

Klart du kan vaske tøyskoene

Tipsene som redder dine høyt elskede Converse, vans eller loafers fra å bli møkkete og sure.

RETT OPP I VANNBØTTA MED DEM: Du fresher raskt opp tøyskoene dine med en tur opp i balja med flekkfjerningsmiddel og vann... Foto: Cecilie Leganger
RETT OPP I VANNBØTTA MED DEM: Du fresher raskt opp tøyskoene dine med en tur opp i balja med flekkfjerningsmiddel og vann... Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som det er varmere i været, er det ingeting som er deiligere enn å gå i lette sko. Både sneakers, loafers og klassikere som Vans, Converse og Toms er på moten.

Men vi har vel alle opplevd at våre elskede tøysko kan bli både skitne og småsure etter noen ukers bruk.

Og når vi tenker på hvor mye vi faktisk svetter på føttene, er det kanskje ikke så rart.

Vanish og vann

Siden vi gjerne bruker tøyskoene ofte, er det ikke så rart de blir inngått og grå. Men kan vi egentlig vaske dem? Er det bare å hive dem inn i trommelen, liksom?

- Det fine med tøysko er at de kan vaskes. Legg dem i en bøtte med vann med flekkfjerningsmidler som for eksempel vanish. La dem ligge der litt, før du gir dem en runde i vaskemaskinen på maks 30 grader, sier pr-konsulent Kathrine Kind til KK.no.

Skolisser i egen pose

Du skal også være oppmerksom på om skoene har lisser eller ikke, for de kan faktisk ødelegge maskinen.

- Når du vasker skoene, bør du ta ut eventuelle lisser og putte dem i en egen vaskepose, så de ikke setter seg fast i maskinen, råder Kind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer