Bli Ny Med Kk

Kledd for karriereskifte

Etter mange år som kokk, bestemte Sonja Reite (44) seg for å etterutdanne seg og skifte yrke. Og ny jobb krever ny stil.

Kledd for karriereskifte
Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Lisa Jacobsen. Hår: På Håret v/Linda Marie Jukstad. Makeup: Karen Eriksen.)


Personlige data:
Navn: Sonja Reite
Alder: 44
Bosted: Ålesund
Sivilstatus: Singel, har en sønn på 17
Yrke: Personalkonsulent
Høyde: 163 cm
Størrelse: 42 oventil, 36 nedentil
Interesser: Det gode liv, maling og gourmetmat, språk og reiser

Sonja Reite har en allsidig yrkesbakgrunn som mangeårig kokk og kjøkkensjef. Hun bodde flere år i Oslo og jobbet på kjente restauranter som Bagatelle og Tre kokker. – Etter 20 år i hotellbransjen ville jeg gjøre noe annet og tok utdanning innen informasjonsteknologi, kreativ webdesign, multimedia, kunstskolen i Ålesund og praktisk pedagogisk utdanning, forteller Sonja. Overgangen fra kokkeklær til ny jobb og representative klær gjorde at Sonja skrev til KK og ba om å få bli ny.

– Klesmessig er jeg nok noen år for sent ute, tror Sonja, som synes det er vanskelig å finne en stil som passer henne. Aller best trives hun med en enkel klesstil, med god kvalitet og ikke for mye dill-dall.

Sonjas antrekk på bildet i toppen er todelt, og består av smalt skjørt (kr 465) og stroppeløs topp med knytebånd og sløyfe i liet (kr 700). Jakken er stripete med svarte kantebånd (kr 930, alt fra Oasis). Lange kjeder med silkesløyfe (kr 130), armbånd (kr 215) og liten veske (kr 200, Neste Stopp). Sko med flettet kilehæl (kr 620, Oasis).

KLESTIPS
Sonja følte at hun ikke klarte å finne stilen, snittet, fargen, sminken og sammensetningen som passer henne best. Hun er nett og velproporsjonert, noe som betyr at klærne sitter pent på henne. Det er mest økonomisk å finne en nøytral basisfarge på plagg som drakt/buksedress og yttertøy. En svart jakke er alltid et fint utgangspunkt, blant annet til jeans. Både svart, brunt og beige er gode basisfager, og turkis er spesielt kledelig til henne. Vil Sonja være ekstra trendy, kan hun velge spennende tilbehør som sko, vesker, smykker og små topper. En svart vest er også en detalj som oppdaterer et antrekk.

SMINKETIPS
Sonja har god hud og flotte øyne. Det er derfor nok med en farget, gyllenbeige foundation og rødbrun pudder-rouge i kinnene. Brynene har hun nappet pent selv, så de er kun markert med brun øyebrynsskygge. Gullfarget øyeskygge legges på lokkene, og varm, brun skygge i globelinjen. Øynene markeres med brun kajal langs vipperøttene fra midten og ut på sidene. Duses ut etterpå. Brunsvart maskara legges på vippene og leppestiften går mot en korallrød tone.

HÅRTIPS
Frisøren syntes Sonjas frisyre var litt tung og kjedelig til henne, og valgte derfor å «rocke» den opp litt. Det ble klipt godt av på lengdene, og håret ble hakket opp slik at frisyren ble luftig og lett. Med styling kan Sonja enkelt rufse opp håret hvis hun vil det. Sonja ønsket å beholde den varme fargetonen, og det er derfor lagt en dypere farge i bunnen og en lysere bruntone i spissene. I tillegg er det lagt noen lysere striper for å få mer liv i håret.
FØR: - Jeg er helt grønn når det gjelder sminke, forteller Sonja.
FØR: - Jeg er helt grønn når det gjelder sminke, forteller Sonja. Vis mer
ETTER:- Det var rart og lærerikt å se seg selv i andre settinger. Man opplever seg selv på en annen måte.
ETTER:- Det var rart og lærerikt å se seg selv i andre settinger. Man opplever seg selv på en annen måte. Vis mer
Semsket veske med sølvsting (kr 930, Oasis).
Semsket veske med sølvsting (kr 930, Oasis). Vis mer
Svarte jeans (kr 650) og tøff, semsket veske (kr 930, Oasis). Hvit tunika med søm under bysten (kr 300, Fransa) og svart vest (kr 300, Audition).
Svarte jeans (kr 650) og tøff, semsket veske (kr 930, Oasis). Hvit tunika med søm under bysten (kr 300, Fransa) og svart vest (kr 300, Audition). Vis mer
Virkelig et representativt antrekk med velsittende skinnskjørt (kr 7495, Cerruti) og smalstripete jakke med skinnkanter (kr 3995, Orwell/Madonna). Brune sko med hæl (kr 400, Euro Sko).
Virkelig et representativt antrekk med velsittende skinnskjørt (kr 7495, Cerruti) og smalstripete jakke med skinnkanter (kr 3995, Orwell/Madonna). Brune sko med hæl (kr 400, Euro Sko). Vis mer
Turkis ørepynt (kr 90, Dansk Smykkekunst). Kjede i metall og turkise steiner (kr 430, Audition).
Turkis ørepynt (kr 90, Dansk Smykkekunst). Kjede i metall og turkise steiner (kr 430, Audition). Vis mer
Liten veske i gylne toner (kr 300, Neste Stopp).
Liten veske i gylne toner (kr 300, Neste Stopp). Vis mer
Turkis kjede med blomst (kr 230, Dansk Smykkekunst). Lekker sko med kilehæl og ankelrem (kr 620, Oasis).
Turkis kjede med blomst (kr 230, Dansk Smykkekunst). Lekker sko med kilehæl og ankelrem (kr 620, Oasis). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer