Klær

Kler du på deg helseplager?

Her er klestabbene du helst vil unngå.

SER DU HVA SOM ER GALT?: Her ser vi skuespiller Reese Witherspoon i trange stramme jeans og stor håndveske hun bærer på armen. Ifølge avisen The Huffington Post er dette bare to av syv klestabber som kan gi deg helsebesvær. Foto: REX/Broadimage/All Over Press
SER DU HVA SOM ER GALT?: Her ser vi skuespiller Reese Witherspoon i trange stramme jeans og stor håndveske hun bærer på armen. Ifølge avisen The Huffington Post er dette bare to av syv klestabber som kan gi deg helsebesvær. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Alle vet at et par skyhøye hæler både er lekkert og gir oss ekstra lange bein. Og et belte i livet kan trylle fram en flott timeglassfigur i en fei. Og lenge har også smale skinnyjeans vært moderne, og det samme har åletrange blyantskjørt.Ikke minst bærer vi rundt på tunge store vesker, mens statementøredobbene dingler i ørene.

8 plagg og tilbehør du styrer unna

Men selv om vi prøver å følge trendene så godt vi kan, kan faktisk garderoben gi oss helseplager.Ifølge avisen The Huffington Post, er det nemlig enkelte plagg, sko og tilbehør du bør styre unna, dersom du vil holde deg frisk og rask.1. Trang bh med dårlig passform: Vi vet at 7 av 10 kvinner bruker feil bh-størrelse. Og er den i tillegg for stram, kan musklene bli forhindret i å utvikle vev som skal gi bysten støtte. Resultat? Pupper som sagger.2. Stramme belter: Snurper du det inn for stramt i midjen, gjør det ikke bare vondt over tid, men du kan bli nummen i beina siden beltet presser mot nerver som går fra magen og ned til yttersiden av lårene.3. Tunge dinglende øredobber: Ikke bare kan de gi deg infeksjon, men statementøredobber av en viss størrelse vil også kunne strekke øreflippen over tid. Og du kan hekte deg fast i noe - det er ikke uten grunn at man anbefaler at du ikke sykler eller løper med dem. 4. Overlesset stor veske med tynn hank: Visste du at en gjennomsnittlig håndveske veier 3,2 kilo? Vi drasser nemlig rundt på sminke, mobil, dagbok, magasiner, paraplyer og hårbørster. Men når du bærer alt dette i din trendy oversized veske, kan du få en dårlig holdning, siden den ene skulderen kan bli skjev. Musklene kommer også ut av balanse, som kan gi deg vondt i nakke, hode og rygg.5. G-streng: Stringtrusa har blitt mye diskutert - en ting som er sikkert er om du går for et materiale som ikke puster, som silke, kan holde fuktigheten inne som kan lede til infeksjon. Den tynne strengen kan også fungere som en motorvei for bakterier.6. Åletrange blyantskjørt og jeans: Klær som er for trange, gir deg dårlig balanse og forhindrer begevelse, som kan resultere i dårlig holdning og forskyving av ryggraden. Nervene kan også komme i klem, og du kan få vondt og føle nummenhet i kroppen. Er skinnyjeansen som malt på? Ja, da ønsker du soppinfeksjonen velkommen.7. Skyhøye hæler: Det er ikke uten grunn at vi elsker lekre pumps med høye hæler. De løfter oss til værs, og vi føler oss velkledde og elegante. Men hælene gjør at du bærer vekten på fotballen, som får et enormt press mot seg og du kan lett miste balansen. Siden både knærne og hoftene blir presset forover, risikerer du brudd i fot og ankel, hammertå og ødeleggelse av nervene i foten. 8. Hold-in-undertøyEr de åletrange hold-in-trusene dine en velsignesle å ha på seg når du hopper inn i den lille sorte? Vel, de kan også være en ørliten forbannelse - ifølge gastroenterologen John Kuemmerle, vil de nemlig kunne presse på de indre organene dine. Og du kan faktisk få problemer med å puste skikkelig - selv en infeksjon i underlivet kan du risikere å få. Hemmeligheten er å finne undertøy med riktig passform, og som ikke er for stramt.Diagrammet er utviklet av Alissa Scheller og Raydene Salinas for avisen The Huffington Post, som har gitt oss tillatelse til å bruke det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer