Sko Lengre Bein

Klestrikset som gir deg lange og slanke bein

Supermodellene og it-jentene sverger til dette!

LANGE BEIN: Det er ikke bare gener som får beina til supermodeller til å se lange ut! Foto: Scanpix
LANGE BEIN: Det er ikke bare gener som får beina til supermodeller til å se lange ut! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som med alt annet - bukser, mønstre, til og med hårfrisyrer - så er det viktig å velge sko ut i fra hva som passer deg. Det er først da man vil føle på wow-effekten av å se seg selv i speilet (disse skoene vil definitivt gi antrekket ditt det lille ekstra!).

Men dessverre er også sko noe av det vanskeligste å kjøpe (du vet, er de brede nok, lange nok, passer fargen hudtonen din, er det riktig modell for din type fot, osv, osv...). Heldigvis finnes det flere «standard tips» som vil funke for de fleste, og som vil få beina dine til å se både lengre og slankere ut!

Det er nemlig ikke bare på grunn av gode gener at supermodeller på den røde løperen som oftest ser ut til å ha milelange og slanke bein. De tyr nemlig ofte til to av disse tipsene når de (stylistene) velger sko; de skal ha en lav skjæring eller de skal være i nude (i din hudfarge). Ser du dem derimot på gaten, er det mange av dem som gjør de samme «feilene» som oss, og som på grunn av valg av «feil» skomodell får beina til å se kortere ut.

Vi har testet sko-tipsene, og gjett om de funker! Bare se forskjellen selv lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Skotrenden som tar 2016 med storm!

Lav skjæring versus høy skjæring

Velger du en sko med lav skjæring, eller lavt snitt om du vil, som for eksempel en ballerinasko med buen langt nede eller et par pumps som nesten viser eller viser deler av tærne dine, vil det skape en illusjon av at beina dine både er lengre og smalere. Velger du i tillegg en spiss modell vil det gi dobbel effekt. 

Sko som derimot dekker fotoverflaten, enten halve eller hele, vil gi den motsatte effekten fordi det «lukker» føttene. Det lille hudpartiet er nemlig det som gir en forlengende effekt. Så jo mer du dekker til, desto mindre effekt vil tipset ha. Dette gjelder også for eksempel knytedetaljer som dekker deler av fotoverflaten og ankelpartiet. 

LES OGSÅ: Jakken som gir deg lengre ben

Nude versus andre farger 

Velger du i tillegg en spiss sko med lav skjæring i nude - altså hudtone - vil du ikke bare få dobbel, du vil få trippel effekt! For at tipset skal være mest mulig effektivt er det viktig at du velger en nudetone som er så nær din hudfarge som mulig, eller at du i hvert fall treffer riktig tone. Klarer du det vil beina virke mye lengre, spesielt dersom du kombinerer skoene med plagg som viser litt bein. Klarer du ikke å finne en riktig hudtone, er det faktisk nesten bedre å droppe det, da feil farge både vil ha motsatt effekt og se lite flatterende ut. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer