Klokker

– Klokka trenger ikke koste en krone

Arvet eller kjøpt: Nå skal klokkene være klassiske og herre-inspirerte.

TRENGER DU NY KLOKKE? Da skal du vite at det faktisk ikke trenger å koste deg så dyrt. Ifølge moteredaktør Silje Pedersen, kan det hende at du finner den på loftet til mormor.  Foto: Produsentene
TRENGER DU NY KLOKKE? Da skal du vite at det faktisk ikke trenger å koste deg så dyrt. Ifølge moteredaktør Silje Pedersen, kan det hende at du finner den på loftet til mormor. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen tvil om at tilbehøret kan gjøre hele antrekket, og klokker er definitivt «det lille mote-ekstraet» denne våren.

KKs moteredaktør Silje Pedersen Foto: Veronica von Clemm
KKs moteredaktør Silje Pedersen Foto: Veronica von Clemm Vis mer

Ulike metaller

– En klokke kan heve et antrekk på 1-2-3, det gjelder bare å vite hvordan du skal sette sammen stilen. Både massive herreklokker og små elegante dameklokker er i vinden denne sesongen, så det bør være noe som passer for alle, sier moteredaktør Silje Pedersen.

Av metaller ser vi fortsatt mye roségull, men også mye gull og sølv. Tidligere var det strass og mye stener på klokkene, men nå er det enklere varianter som gjelder.

– Retrostilen er også i vinden, så sjekk gjerne loftet til foreldre eller besteforeldre etter glemte skatter, kanskje finner du drømmeklokken uten å måtte bruke en krone, råder Pedersen.

LES OGSÅ: Derfor er tilbehør i rosegull så genialt

Se vårens fineste nyheter her:


Motehusene satser på klokker

– Vi ser helt klart at store motehus som Marc Jacobs, Louis Vuitton og Donna Karan legger mye vekt på tilbehør i sine kolleksjoner. Vesker, klokker og sko gir det lille ekstra og er også trender som er lettere tilgjengelig, tingene er for eksempel mye mer rimeligere enn et antrekk fra catwalken, sier KKs moteredaktør.

Herreinspirerte klokkevarianter er som sagt størst i motebildet akkurat nå, og Silje Pedersen fremhever klokkene fra franske Zadig & Voltaire. Av KKs 10 klokke-favoritter for våren nå, er sommerfuglklokken fra det franske merket en soleklar favoritt hos moteredaktøren.

Et svært godt kjøp - til en langt rimeligere pris - er Retro-klokken fra Glitter til 200 kroner. Glitter satset på klokker i retrostil allerede for et par år siden.

LES OGSÅ: Dette bør du beholde i 2013

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer