Designere

Knekk motekoden

Store logoer hører fortiden til. Hvordan kan man vite hva som er fashion og hva som er fake? Her får du noen tips.

Nicole Richie har selvsagt en ekte Balenciaga-veske.
Nicole Richie har selvsagt en ekte Balenciaga-veske. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Store og overdimensjonerte logoer på klær hører motefortiden til. Nå må du kunne gjenkjenne visse tegn og symboler som viser hva som er sann eksklusivitet. La oss leke detektiver!Ekte moteofre, eller fashionistaer, som vi liker å kalle dem, vet med en gang hva som er design og hva som absolutt ikke er det. Tidligere var det lettere å snuse seg til et dyrt merke. Tenk bare på 80-tallets overdimensjonerte logoer og hip-hopernes logomani på 90-tallet. Nå er tankegangen snarere; God is in the details - Gud er i detaljene. Det kan virke som om design kun kan gjenkjennes av moteslaver. Moteskaperne er blitt langt mer diskret i bruken av logoer, men likevel finnes det visse kjennetegn som gjør at det går klart fram hvem designerne er.En tydelig Lanvin-logo ville ødelagt overraskelsen, sier sjefsdesigneren Alber Elbaz i Lanvin til Vogue.De fleste tenker for eksempel på motehuset Yves Saint Laurent når de ser svarte sigarettbukser til bluser med pom-poms. Tenk på motehuset Fendi når du ser en beltespenne formet som boktstaven F. Sjefsdesigner Karl Lagerfeld i Fendi har tatt vekk den anerkjente F-logoen og i stedet laget store belter med spenner som ser ut som F. Dette bidrar til at forbipasserende moteslaver fåren aha-opplevelse på gaten: Wow. Et Fendi -belte!Videre har vi den karakteristiske baggy Chloè vesken og den klassiske Mulberry vesken, som enhver motebevisst kjenner igjen. Kopiene er mange og gode. Det beste kopiene kommer fra Kina og Korea. Det selges også mange gode kopier på ebay, som er verdens største nettauksjon.Når du må punge ut med 10 000 kroner for en ekte Balenciaga-veske, er det naturlig at mange lar seg friste av en god kopi. Men da må du forvente at motepolitiet gjennomskuer deg. (Du kommer ikke i fengsel. Egentlig bør man bare ignorere dem.)

Sjekkliste ved kjøp av designervesker

 • Sømmen rundt vesken skal være jevn og stingene skal ha lik avstand..
 • Fargen: Se at vesken ikke er misfarget. Husk at en designerveske alltid holder seg til en klassisk farge eller sesongens trendfarge.
 • Læret: Vesken må være myk og lukte (sterkt og godt) av ekte lær.
 • Proporsjonen:. Sjekk formen. Virker den for dyp, for lang og er hankene like lange?
 • Spesielle kjennetegn: Hvis f.eks. vesken alltid har logo innvending. Sjekk at denne er sydd ordentlig og rett, og at fargen ser grei ut. Enhver logo med misfarging er en fake veske.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer