New York Fashion Week

Kommer denne lengden til å ta av?

Til høsten er midi-skjørtet tilbake, ifølge Marc Jacobs.

NYDELIG BURGUNDERFARGET PAISLEY-SKJØRT, MEN HVA SKJER MED LENGDEN? Til høsten vil Marc Jacobs ha oss i skjørt som stopper midt på leggen.  Foto: All Over PressAll Over Press
NYDELIG BURGUNDERFARGET PAISLEY-SKJØRT, MEN HVA SKJER MED LENGDEN? Til høsten vil Marc Jacobs ha oss i skjørt som stopper midt på leggen. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Maxi, mini eller überkort. At skjørtelengden har mye å si, vet vi alle. Og hvert år er det like spennende å se i hvilken retning kanten kryper.

Når den stopper rett over eller under kneet, hisser det sjelden opp noen da dette er noe som kler de fleste.

Men når favorittkjolen ender er et sted mellom knelangt og ankelkort, er vi kanskje mer i gråsonen?

LES OGSÅ: Ikke gå i midi-fella

MIDT PÅ LEGGEN: Skjørtene og kjolene til Marc Jacobs er fargerike og paisley-pene, men også en utfordring å kle. Foto: All Over Press
MIDT PÅ LEGGEN: Skjørtene og kjolene til Marc Jacobs er fargerike og paisley-pene, men også en utfordring å kle. Foto: All Over Press Vis mer

Fasjonabel, men tricky frøkenmote

Denne lengden kalles midi, og dukker opp i motebildet rett som det er. Og la det bare være sagt - den kan være ganske vrien å kle.

Sist vi så den var på fjorårets skjørt, og denne sesongen kommer den blant annet på shortsen til det franske motehuset Guy Laroche.

Men til høsten tar den helt av, ifølge Marc Jacobs. På visningen sin i New York denne uken, stoppet samtlige kjoler og skjørt midt på leggen.

(Artikkelen fortsetter under...)På catwalken så vi dessuten burgunderfarget brokade, sukkertøyrosa 60-tallskåper med store knapper og lodne fuskepelsjakker.

Her var alt fra Mary Poppins' kjolepark, med oversized bjelleskjørt, til korte smarte jakker og chice kontorklær.

Og det er heller ingen tvil om at paiselymønsteret er tilbake. Om du skulle være opptatt av den franske revolusjon, er dessuten de lilla lakkskoene med store spenner midt i blinken.

Slik knekker du midi-koden

Har du lyst å prøve deg på midiskjørt à la Marc Jacobs allerede nå, kan det være greit å ha noen stiltriks i minne.

For som KK.no tidligere har skrevet om, kan den være litt vanskelig å bruke hvis du ikke har milelange gasellebein.

Den gylne regelen er at jo kortere bein du har, jo nærmere knærne bør midi-skjørtet være. Stopper skjørtet der leggene er på sitt tykkeste, vil det se ut som du har kortere bein.

Unngå også ankelstøvletter som deler opp leggene dine enda mer. I så fall bør du ha en strømpebukse under i samme nyanse som skoene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer