Stiltips

Korsettet er tilbake!

Elsk eller hat? Vi har tatt en titt på den «nye» trenden.

KORSETT: Har du testet ut et korsett før? Se hvordan British Vogue-redaktør Sarah Harris spriter opp sitt enkle antrekk med dette trendy tilbehøret. Foto: Rex Features
KORSETT: Har du testet ut et korsett før? Se hvordan British Vogue-redaktør Sarah Harris spriter opp sitt enkle antrekk med dette trendy tilbehøret. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke akkurat slik at korsettet er en ny trend. Vi kan faktisk gå så langt som tilbake til 1800-tallet for å se på noen av de første korsettene. Kvinnene brukte det for å fremheve kurvene sine, men samtidig en supersmal midje. Og selv om dette er noe vi ikke akkurat ser så mye av i dag, har kjendiser som så å si hele Kardashian-familien falt pladask for et korsett som visstnok skal gi deg smalere midje. Men etter at vi tok en prat med en ekspert, viser det seg at dette ikke stemmer. Les hele saken her.

I dag handler det heller mer om et tilbehør som er med på å tilføre antrekket noe ekstra. Vi har sett flere moteprofiler ta i bruk korsettet den siste tiden, spesielt under moteukene. Her har også designere som Isabel Marant og Tibi tatt i bruk trenden, så vi ble ikke fullt så overrasket da det krydde av korsetter i kjedebutikkene her til lands. Som alltid er den spanske butikken Zara på ballen, og har allerede presentert flere varianter av korsettet. Det er nok ikke lenge før flere kjedebutikker kaster seg på.

Men hva syns vi om denne trenden? Selv har jeg en ganske så rett kroppsfasong og derfor elsker jeg å ta i bruk dette. Det er ikke snakk om å snøre det igjen så hardt at du ikke får puste, men det blir heller som et svært belte du kan justere etter hva du liker. Det har også kommet flere plagg som bærer preg av et korsett, og det elsker jeg! Da blir det ikke så bokstavelig talt et korsett og du kan skape en veldig fin fasong. Dersom du er som meg og ikke har en spesielt definert midje, er dette gull! 

Det betyr ikke at andre kroppsfasonger ikke bør teste ut dette også! Det er så utrolig mange måter du kan bruke det på! Selv liker jeg å gjøre det veldig enkelt. Jeg bruker det gjerne over en t-skjorte, en collegegenser eller over en dressjakke, og deretter kombinerer jeg det med et par jeans eller skjørt. Prøv også korsettet over en kjole! Det gir det interessante elementet et antrekk noen ganger trenger.

LES OGSÅ: Anna Wintour avslører hvilket plagg hun er SÅ lei

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer