Mote:

Kort, kortere, kortest

Du har kanskje hørt at skjørtelengden svinger i takt med konjunkturene?

Miniskjørt og neonfarger på catwalken hos Versace. FOTO: NTB
Miniskjørt og neonfarger på catwalken hos Versace. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jo bedre tider, desto kortere skjørt – og motsatt. I alle fall ifølge en over 30 år gammel økonomisk teori. For moten speiler samtiden. Det er det ingen tvil om. Og det er også dens aller viktigste samfunnsoppdrag.

Men i en verden i krise, hva gjør egentlig miniskjørtet tilbake i motebildet? For ettersom skjørtene kryper oppover, bør ikke det bety lysere tider?

To år med pandemi har imidlertid snudd det hele på hodet. Gamle regler er kastet over bord, og da vi trodde at vi endelig var ute av krisen, ble det krig på europeisk jord. Det speiles selvsagt i motebildet, selv om motebransjen riktignok har fått kritikk for å tie. Kanskje kan vi se de korte skjørtene som et slags framtidshåp? Det blir bra.

Samtidig er bar hud tilbake på catwalken for første gang på lenge. Og det er miniskjørtet som spiller hovedrollen. Det er kort, kortere, kortest. Fra Versaces og Fendis lave liv til Miu Mius kort-korte skjørt som nærmest ser ut som et belte.

Sistnevnte gikk viralt og har til og med fått sin egen Instagram-konto. Enten du elsker å hate det eller hater å elske det: Skal vi ikke bare si at miniskjørtet vitner om en slags optimisme som kanskje er akkurat det vi trenger nå?

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer