Mote:

Kort, kortere, kortest

Du har kanskje hørt at skjørtelengden svinger i takt med konjunkturene?

Miniskjørt og neonfarger på catwalken hos Versace. FOTO: NTB
Miniskjørt og neonfarger på catwalken hos Versace. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jo bedre tider, desto kortere skjørt – og motsatt. I alle fall ifølge en over 30 år gammel økonomisk teori. For moten speiler samtiden. Det er det ingen tvil om. Og det er også dens aller viktigste samfunnsoppdrag.

Men i en verden i krise, hva gjør egentlig miniskjørtet tilbake i motebildet? For ettersom skjørtene kryper oppover, bør ikke det bety lysere tider?

To år med pandemi har imidlertid snudd det hele på hodet. Gamle regler er kastet over bord, og da vi trodde at vi endelig var ute av krisen, ble det krig på europeisk jord. Det speiles selvsagt i motebildet, selv om motebransjen riktignok har fått kritikk for å tie. Kanskje kan vi se de korte skjørtene som et slags framtidshåp? Det blir bra.

Samtidig er bar hud tilbake på catwalken for første gang på lenge. Og det er miniskjørtet som spiller hovedrollen. Det er kort, kortere, kortest. Fra Versaces og Fendis lave liv til Miu Mius kort-korte skjørt som nærmest ser ut som et belte.

Sistnevnte gikk viralt og har til og med fått sin egen Instagram-konto. Enten du elsker å hate det eller hater å elske det: Skal vi ikke bare si at miniskjørtet vitner om en slags optimisme som kanskje er akkurat det vi trenger nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer