Oslo Fashion Week

Koster fra 1500 til 10.000 kroner

Du trenger ikke nødvendigvis blakke deg fullstendig for å kle deg i norsk design på fest.

HAR DESIGNET KJOLER FOR TRIANA: - Selv om det har vært fantastisk å se Triana i kjolene mine, er drømmedamen Kari Bremnes, sier Mariette Røed Torjussen til KK.no. Foto: Per Ervland
HAR DESIGNET KJOLER FOR TRIANA: - Selv om det har vært fantastisk å se Triana i kjolene mine, er drømmedamen Kari Bremnes, sier Mariette Røed Torjussen til KK.no. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den lange hvite blåskjellkjolen hennes ble straks lagt merke til da Triana Iglesias brukte den under seremoniene i tv-serien «Paradise Hotel».

Nå har den Porsgrunnsbaserte designeren Mariette laget enda flere fantastiske kjoler. Under Oslo Fashion Week flommer de nedover catwalken.

Noen er fortsatt pyntet med blåskjell, mens andre har kremhvite muslingskjell, blomsterpynt og chiffonkruseduller. To av dem er dessuten knall rosa, med lange slep og volanger.

Hvem drømmer du om skal gå i kjolene dine?

- Selv om det har vært fantastisk å se Triana i kjolene mine, er drømmedamen Kari Bremnes, sier Mariette Røed Torjussen til KK.no.

Klær alle kan bruke

Klærne vi ser går under navnet «Etterdønninger», og er en oppfølger fra designerens «Himmel og Hav»-kolleksjon.

Enkelte plagg gir oss assosiasjoner til tang og tare, og andre små perler fra naturen. Her er også photoprint av bølger, stein og skyer. Flo og fjære får vi også se.

- Jeg har latt meg inspirere av naturen, jordskjelv, sjø og himmel, sier designeren til KK.no.

Se plaggene fra Mariette her:
Hvem er klærne laget for?

- «Etterdønninger» er delt i to. Den ene delen er kreativ og mer kunsterisk, mens den andre delen er basic og anvendelig for kvinner flest, sier Mariette.

Klærne er skreddersydd for den norske sommertemperaturen, og koster mellom 1500 og 10.000.

De eksklusive kjolene ligger på 10.000 og oppover.

Anvendelig kolleksjon

Fargene som går igjen er duse og lyse, i alt fra dueblått og krem, til sand, olivengrønt, fiolett og brunt.

Klærne er laget av lin, silke, bomull, viskose, skinn og ull.

Mariettes klær veksler mellom å være streite og elleville, røffe og feminine. Du skal heller ikke være redd for å gå i korte skjørt og kjoler.

- Meningen er at man skal kunne mikse og trikse plaggene om hverandre, og bruke lette stoffer som silke og lin til skinn og lær, for en kul kontrast, sier Mariette.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer