Rosa Sløyfe

Kreftforeningen vil ha din gamle bh

På tide å rydde i undertøyskuffen? Nå kan de gamle bh-ene dine få nytt liv for en god sak.

<strong>BH-UTSTILLING:</strong> Alle farger, fasonger og størrelser er velkomne. Bh-ene vil få en omgang med rosa farge før de får sveve på en snor på sentrale steder i flere byer landet rundt. Her fra Egertorget i Oslo i fjor. Foto: Steffen Aaland
BH-UTSTILLING: Alle farger, fasonger og størrelser er velkomne. Bh-ene vil få en omgang med rosa farge før de får sveve på en snor på sentrale steder i flere byer landet rundt. Her fra Egertorget i Oslo i fjor. Foto: Steffen Aaland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

Rydd for en god sak

I oktober hvert år arrangeres en rekke arrangementer, men allerede nå kan du være med og bidra.

Kanskje har du allerede tenkt at det er på tide med en opprydding i bh-skuffen. Nå kan du få et ekstra lite spark i rumpa for å komme i gang med ryddingen.

Kreftforeningen samler nemlig inn bh-er til det som skal bli en rekke bh-utstillinger over hele landet. Målet er å skape oppmerksomhet rundt brystkreftsaken.

– Vi har hatt bh-innsamling også de to-tre foregående årene og hatt bh-utstillinger i flere byer. Det er en morsom måte å skape oppmerksomhet om brystkreftsaken på, forklarer Marit-Sophie Egge, spesialrådgiver i Kreftforeningen til KK.no.

Alle farger, fasonger og størrelser er velkomne. Bh-ene vil få en omgang med rosa farge før de får sveve på en snor på sentrale steder i flere byer landet rundt.

5000 Bh-er

– Vi har faktisk ikke gjort noen opptelling av bh-ene ennå ettersom vi samler inn ut september måned. Det sendes og leveres inn bh-er til Kreftforeningen daglig, jeg vil anslå at det kommer mellom 50 og 100 hver dag, noen dager enda flere. Jeg vil tippe at vi kommer opp i cirka 5000 når september er omme, sier Egge.

– Det er vanskelig å si hvor mange utstillinger det blir til slutt, men et titalls steder er det nok planlagt utstilling i år. De fleste varer hele oktober, men noen litt kortere, sier hun.

Egge kan også fortelle at de på Storebrands hovedkontor på Lysaker har engasjert en kunstner til å lage et kunstverk av bh-ene de har samlet inn blant de ansatte der. Men også andre steder får bh-ene leve videre.

– Når utstillingene er over, pakker vi bh-ene pent ned igjen og lagrer dem til neste år. På denne måten blir utstillingene større for hvert år, sier Egge.

Rammer hver 12. kvinne

Hvert år rammes omlag 2800 kvinner i Norge av brystkreft. Det betyr at hver 12. kvinne rammes av sykdommen i løpet av livet.

LES OGSÅ: Sjekk brystene dine
http://www.kk.no/788504/sjekk-brystene-dine

Det finnes mange myter om sykdommen. Les mer om noen av de vanligste forestillingene vi har om brystkreft og se om de stemmer her.

Slik kan du bidra

Les mer om Rosa sløyfe-aksjonen og finn ut hva som skjer på ditt hjemsted på Rosasloyfe.no.

Bh-ene kan leveres til et av Kreftforeningens sju seksjonskontor eller sendes til:
Kreftforeningen
Rosa sløyfe-aksjonen
Postboks 4 Sentrum
0101 Oslo

Kontorene finner du følgende steder:
Grønnegata 86-88, Tromsø
Prinsens gate 32, Trondheim
Strandgaten 62, Bergen
Dronningensgate 2A, Kristiansand
Øvre Langgate 42, Tønsberg
Strandgata 65, Hamar
Tullins gate 2, Oslo

Kreftforeningen tar imot bh-er ut september, så nå er det bare å rydde i skuffene dine og donere gamle kopper og stropper til en god sak.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer