Solkrem

Kremene som beskytter huden best akkurat nå

Holder sprengte blodkar, soleksem, pigmentflekker, tørr og sår hud unna.

BESKYTT HUDEN: Forbered huden til å være ute i skarp sol, vær og vind. Foto: Shutterstock / luminaimages
BESKYTT HUDEN: Forbered huden til å være ute i skarp sol, vær og vind. Foto: Shutterstock / luminaimages Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke helt enkelt å vite hvordan vi skal pleie huden akkurat nå. I slalåmbakken vil du kjenne at kulden fortsatt biter litt i kinnene, mens når du setter deg i en lun hyttevegg, kan du kjenne at solen varmer.

Det aller viktigste er å holde basen med din daglige dose med rens og fukt. Og skal du ut, selv bare for å rydde litt i hagen, så er det faktisk lurt å ha på solkrem. Huden er nemlig veldig sart, og ikke vant med solens sterke stråler.

Det er slettes ikke rart at vi higer etter solen etter en lang og kald vinter. Solen gir mer enn bare fin brunfarge til huden, og hvem føler seg ikke kvikkere og mer opplagt etter noen timer ute i den lykkefrembringende sola!

Men som sagt så er ikke huden vant med solas sterke stråler, og det er nå på vårparten når huden vår er blek og uvant med sterke UV-stråler (ja, de er faktisk ganske så sterke nå) at du kan få soleksem.

LES OGSÅ: Vårens hotteste trendfrisyrer - se opp for STOR hårpynt

Høy faktor

Derfor er det viktig at du bruker høy faktor når du skal være ute fremover. Og med tanke på at påsken er tidlig i år, er det fort gjort å glemme hvor mye sola tar.

Snøen reflekterer cirka 90 prosent av UV-strålene, så om du oppholder deg på fjellet får du faktisk dobbel dose av UV-strålene som også blir sterkere jo høyere opp du er.

Nå er solkremene for ansiktet så bra at du fint kan bruke dem som dagkremer. I tillegg til solbeskyttelse har noen anti age-egenskaper, eller jevner ut hudtonen mens andre igjen er tilpasset hudtypen for å gi den næringen du trenger. Du finner garantert solkrem til ditt behov.

LES OGSÅ: 65-kronerstrikset som ga Margot Robbie Oscar-frisyren.

Beskyttende balm

Skal du høyt oppe på fjellet, hvor det fortsatt kan være kald vind eller skal du oppholde deg i slalombakken, skal du tenkte på en ting til. Den kalde vinden gjør også skade på huden din, og derfor bør du beskytte den med en tykk balm uten vann.

Det må ikke hete kuldekrem for at huden skal få beskyttelse mot vær og vind. Har du veldig sart eller tørr hud, bør du finne en pleiende og rik krem som beskytter i dybden. Andre balmer er så tykke at de føles for ubehagelig til å dekke hele huden med, men er super å bruke punktvis for å beskytte mot fukttap, vær og vind.

Det viktigste er at kremen ikke inneholder mineralolje, som lager et så tett lag at huden ikke får puste, og dermed fryser svetten på huden under kremen i stedet og kan lage skade.

LES OGSÅ: Vårens desidert hotteste sminketrender - forbered deg på pastellbonanza!

Obs!

Husk hendene, halsen og brystet! Beskytt med klær, balm og SPF. Aldringen vises først her siden disse stedene ofte blir glemt og eksponeres for solen mye mer enn vi tror.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer