Nattkrem:

Kremene som jobber mens du sover

Vi har testet og funnet noen favoritter!

NATTKREM: Vi har testet kremer, oljer og masker som gjør susen mens du sover, så du kan våkne med frisk og fresh hud! FOTO: NTB Scanpix
NATTKREM: Vi har testet kremer, oljer og masker som gjør susen mens du sover, så du kan våkne med frisk og fresh hud! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At hudpleierutinen går litt opp og ned er nok noe mange av oss kan kjenne seg igjen i. Meg selv inkludert. Entusiasmen er alltid er stor når du har kjøpt inn nye produkter og virkelig har bestemt deg for at nå - nå skal du gjøre dette både morgen og kveld.

Men ofte tar det ikke lange stunden før hudpleierutinen nok en gang er blitt til en berg- og dalbane. I tillegg er det mange kremer, serumer og lignende som trenger å sitte på litt før du eventuelt skal vaske det av, så når ting tar tid, er det ikke alltid vi har tålmodighet til det. Så, om dette er noe du kjenner deg igjen i, kan du alltids ty til noen produkter som jobber mens du sover!

Tone Skipa, makeupartist og skjønnhetsblogger hos KK.no, tester stadig slike produkter og hadde selvfølgelig noen gode tips på lager da vi spurte henne:

- «Elemis Peptide4 Night Recovery Cream-Oil» er en kur på ti dager som består av fire ulike peptider som har en oppstrammende effekt på huden. Huden ser plump og jevn ut, og føles veldig myk når du våkner om morgenen.

LES OGSÅ: 4 fantastiske ansiktsmasker du kan lage hjemme

Vær obs på sesongen

Skal du gå til innkjøp av et slikt produkt, er det en god idé å spørre om hvilket tid på året den er egnet til. Huden vår responderer ulikt iløpet av årstidene, og i vinter opplevde skjønnhetsekspert Skipa nettopp dette. Hun brukte «Helena Rubinsteins Prodigy» ofte og var så fornøyd med effekten den ga, men da hun prøvde den i sommer fikk hun ikke samme resultat.

- Jeg prøvde den igjen nå i sommer for å få boostet fukten og stramme opp litt, men da ble den rett og slett for rik for huden. Men, når huden blir tørrere mot vinteren, blir den nok en favoritt igjen.

Hun forteller også at solen, forurensing, stråling, dårlig og stress er med på å lage skader på cellene våre. Når vi sover om natten settes det i gang kjemiske prosesser som reparer disse skadene. Når cellene påføres disse skadene over lang tid blir de redusert, og det er det som ses på som aldring. Les også: Er det greit å bruke dagkrem på natten?

- På dagtid trenger huden mest ingredienser som virker beskyttende og pleiende, som for eksempel solfakter, hyaluronsyre og vitamin C. På natten trenger huden ingredienser som booster reparasjonen av huden i form av vitamin A, fettsyrer og mineraler.

Skipa nevner også at forskning har vist at skjønnhetssøvnen din starter allerede klokken 20. Å legge seg på denne tiden av døgnet er det nok ikke mange som gjør, men du kan begynne hudpleierutinen din allerede da!

- En god idé er å «fjerne dagen» med en god rens og påføre nattpleien allerede klokken 20, før du setter deg foran tv-en. Du vil garantert oppleve at huden roer seg ned, og på sikt tror jeg også at de fleste vil oppleve å få en bedre hud.

LES OGSÅ: Her er grunnen til at de sotede øynene ikke blir som de skal

KREMENE SOM JOBBER MENS DU SOVER: Vichy Idealia Peeling, kr 349,90. Helena Rubinstein Prodigy Reversis Night, kr 2085 via Kicks.no. Babor ReVersive, kr 545. Environ Hydrating Oil Capsules, kr 550. Emma S. Treatment Overnight Repair Mask, kr 349. Elemes Peptide4 Night Recovery Cream-Oil, kr 539 via Lookfantastic.com. Foto: Produsentene
KREMENE SOM JOBBER MENS DU SOVER: Vichy Idealia Peeling, kr 349,90. Helena Rubinstein Prodigy Reversis Night, kr 2085 via Kicks.no. Babor ReVersive, kr 545. Environ Hydrating Oil Capsules, kr 550. Emma S. Treatment Overnight Repair Mask, kr 349. Elemes Peptide4 Night Recovery Cream-Oil, kr 539 via Lookfantastic.com. Foto: Produsentene Vis mer

Flere gode tips

Konstituert redaktør i KK, Ingeborg Heldal, og desk- og frontansvarlig i redaksjonen, Ronja Rognmo, er blant dem som har testet flere produkter som gjør jobben om natten og sitter igjen med et par favoritter:

- Jeg bruker ofte en peeling eller en rulle på kvelden (2 ganger i uka), så legger jeg på oljekapslene fra Environ og over den legger jeg en nattmaske, helst Babor sin. Da får huden fukt og glød, og jeg slipper å se grå og gusten ut! Kapslene og masken bruker jeg også de kveldene jeg ikke peeler, forteller Heldal.

Både Heldal og Rognmo har funnet en favoritt i Emma S' sin nattmaske. Heldal påpeker at den er super for hennes hud som er litt tørr og sensitiv - særlig nå i overgangen fra sommer til høst, mens Rognmo bruker den når hun trenger en ekstra fuktighetsboost.

- Masken er fin i konsistensen og lukter godt. Jeg har fått flere komplimenter fra kjæresten om at den lukter så godt, faktisk! Du trenger kun bruke litt produkt, så denne kan du ha lenge. Det eneste som trekker litt ned er at den er nokså klissete og blir ofte liggende litt på huden. Det kan føles som om du blir hengende litt fast i puta, men den gjør det den lover! Etter jeg har vasket den av om morgenen er huden min friskere og mer uthvilt, sier Rognmo.

Hun har også testet «Vichys Idealia Night Peeling» om natten for å oppnå strålende hud om morgenen, men har den funket?

- Peelingen lukter godt og er enkel å påføre med en bomullspad. Det er et stort pluss at den trekker raskt inn i huden og kan brukes under andre hudpleieprodukter. Du våkner med friskere hud, så denne vil jeg absolutt anbefale.

LES OGSÅ: Slik bør du møte opp til frisørtimen din

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer