Kylie Jenner:

Kritikken hagler etter dette bildet

Ser du hvorfor?

KONTROVERSIELLE BESTEVENNINNER: Dette bildet ble ikke godt mottatt av Kylie Jenners 155 millioner Instagram-følgere. FOTO: Instagram
KONTROVERSIELLE BESTEVENNINNER: Dette bildet ble ikke godt mottatt av Kylie Jenners 155 millioner Instagram-følgere. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

2020 er her og vi har kommet langt – i alle fall et godt stykke på vei – på mange områder. For eksempel er ikke feminist lenger et «fy-ord». Millioner av mennesker, både kvinner og menn, er stolte av å kalle seg nettopp dét.

Ellers brytes tabuet rundt psykisk helse stadig mer ned, flere og flere tør å dele de kjipe dagene på sosiale medier, utdaterte kjønnsnormer forsvinner gradvis, vi hever stemmen for klimaet og jorda vår...

Listen er lang!

Et annet område som – heldigvis – er i forandring, er pelsindustrien og bruk av pels generelt.

Pelsdyrnæringen avvikles, flere av de store motehusene dropper pels i kolleksjonene sine og nylig forbød dronning Elizabeth ekte pels i sin personlige garderobe. Også flere superstjerner sier nei til pels; deriblant Charlize Theron, Ellen DeGeneres, Miley Cyrus, Pamela Anderson, Ariana Grande og Penelope Cruz.

Et kjent fjes som ikke er helt med på notene, er Kylie Jenner (22).

LES OGSÅ: Disse motehusene sier (endelig) nei til pels

Se dette innlegget på Instagram

‘Tis the season 🖤

Et innlegg delt av Kylie ✨ (@kyliejenner)

Kardashian- og Jenner-slekten er kjent for å være kontroversielle, og det går sjelden en dag uten at én av de verdensberømte søstrene skaper overskrifter.

Denne gang er det altså Kylie Jenner som vekker oppsikt.

I jula delte hun nemlig flere bilder av seg selv sammen med bestevenninnen Anastasia Karanikolaou (22) iført fargerike jakker – med ekte revepels på. Cosmopolitan skriver at jakkene er fra danske Saks Potts (som Kylie forøvrig har lagt sin elsk på den siste tiden).

Kritikken har selvfølgelig ikke latt vente på seg.

Se dette innlegget på Instagram

🧡🧡💙💙

Et innlegg delt av Kylie ✨ (@kyliejenner)

«Håper du tenker på alle revene som ble torturert og drept for at du skulle få den jakken.»

«Trist at penger ikke kan kjøpe et godt hjerte.»

«Du finansierer misbruk og tortur av dyr!»

«Tenk å ha så mye penger – du kan kjøpe hva enn du vil og kle deg i hva som helst – men bevisst velge å gå med døde dyr på kroppen.»

Slik lyder et lite utvalg av de 54.000 kommentarene under bildet av Kylie og Anastasia. Foreløpig har ikke hovedpersonene selv svart på kritikkstormen.

Kylie har altså ikke fulgt storesøster Kim Kardashians eksempel. I sommer delte nemlig 39-åringen et bilde på Instagram hvor hun kom med en gladnyhet til alle dyreelskere:

«Husker dere da jeg hadde på meg denne jakken? I dag valgte North ut den samme looken, lol! Men fun fact – jeg har gjort om alle favorittpelsene mine til fuskepelser.»

Vi krysser fingrene for at resten av stjerneslekten blir inspirert til å ta det samme valget etter hvert!

LES OGSÅ: Så mye tjener Kim Kardashian på hver Instagram-post

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer