Kronprinsesse Victoria:

Kronprinsesse Victoria valgte norsk design

– Helt fantastisk.

MOTERIKTIG: Kronprinsesse Victoria er kjent for å støtte skandinaviske mote. Her i svensk design i dåpen til prins Julian tidligere i år. FOTO: NTB
MOTERIKTIG: Kronprinsesse Victoria er kjent for å støtte skandinaviske mote. Her i svensk design i dåpen til prins Julian tidligere i år. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk mote har vært på vei opp og frem lenge. Men det varmer fortsatt hjertene våre å se norsk design krysse landegrensene, og vi heier alle kollektivt når internasjonale kjendiser og kanskje spesielt kongelige velger seg norsk design.

I en ny video postet på det svenske kongehusets offisielle Instagram-konto taler kronprinsesse Victoria til folket ikledd en kjole fra norske byTiMo.

POPULÆRE KJOLER: Mor og datter Tine (t.h) og Elisa Mollatt (t.v) står bak det norske motemerket byTiMo. FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN
POPULÆRE KJOLER: Mor og datter Tine (t.h) og Elisa Mollatt (t.v) står bak det norske motemerket byTiMo. FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN Vis mer

– Det er klart at det betyr utrolig mye! Vi blir så stolte hver gang vi ser jenter i vårt design, og det er jo spesielt stas når det er selveste kronprinsessen av Sverige! Hun kan velge hva hun vil, så det at hun faktisk velger byTiMo er helt fantastisk, sier Elisa Mollatt i byTiMo til KK.

– Det betyr mye for både oss og for norsk design generelt at hun velger norsk mote.

ByTiMo repostet selv videoen på sin Instagram-konto tirsdag kveld.

Det er kjolen Georgette Midi Dress fra merkets Pre Fall 2021-kolleksjon som den svenske kronprinsessen har på seg.

Den har en prislapp på 3599 kroner, og beskrives på merkets nettsider som en kjole med midi-lengde, løs silhuett og lange klokkeermer. Kjolen har plissédetaljer på bryst og ermer, v-hals med knyting, knapper i front og lommer på siden.

BLOMSTRET: Dette er kjolen kronprinsesse Victoria har på seg fra norske byTiMo. FOTO: BYTIMO
BLOMSTRET: Dette er kjolen kronprinsesse Victoria har på seg fra norske byTiMo. FOTO: BYTIMO Vis mer

Gjenbruk

Det er ikke første gang den svenske kronprinsessen bruker denne kjolen.

I midten av juni i år postet det svenske kongehuset et bilde av kronprinsessen på sin offisielle Instagram-konto der hun under et møte i Sveriges utenrikskomité er ikledd den samme byTiMo-kjolen.

– Vi ble kjempeglade for at hun ønsket å bruke kjolen to ganger. Det sender det et viktig budskap når en så offentlig person som kronprinsessen velger å bruke klærne sine flere ganger, sier Mollatt.

Kronprinsesse Victoria har ved flere anledninger valgt å kle seg i byTiMo.

Da prinsesse Madeleine og Chris O'Neill sin yngste datter ble døpt i Drottningholms slottskirke i Stockholm i 2018, bar kronprinsessen en lignende kjole med blomsterprint fra det norske motemerket.

– Vi er heldige å ha et godt samarbeid og nettverk med de kongelige stylistene i Sverige, noe vi har hatt over flere år nå, forteller Elisa Mollatt.

Støtter svensk mote

Den svenske kronprinsessen har lenge vært en solid støttespiller for svensk mote.

Hun er kjent for sin moteriktig stil, sitt engasjement for bærekraft og for å blande dyre luksuskjøp med rimeligere plagg fra kjedebutikker slik som svenske H&M.

Den svenske kronprinsessen velger ofte skandinavisk mote på offisielle oppdrag, og er flere ganger blitt spottet i norsk design.

– Kronprinsesse Victoria har vært svært bevisst på å bruke svensk design i mange år, og har på den måten vært en utmerket støttespiller for mange av landets designere. I rollen som kronprinsesse er hun jo ambassadør for Sverige, og Victoria understreker altså også dette ved å vise fram svensk mote så ofte hun kan, sier Se & Hør sin kongehusekspert Caroline Vagle.

– Hun er ofte å se i alt fra trendy Rodebjer og Acne til kreasjoner fra H&M, gjerne fra deres mer miljøvennlige kolleksjoner. Hun har også favoritter som de svenske merkene By Malina og House of Dagmar.

KONGEREPORTER: Se & Hør sin kongehusekspert Caroline Vagle mener kronprinsesse Victoria fronter både svensk og skandinavisk design på en god måte. FOTO: MORTEN EIK
KONGEREPORTER: Se & Hør sin kongehusekspert Caroline Vagle mener kronprinsesse Victoria fronter både svensk og skandinavisk design på en god måte. FOTO: MORTEN EIK Vis mer

Hun legger til at kronprinsesse Victoria ikke bare har frontet svensk design, men også mote fra nabolandene Norge og Danmark.

I SVENSK DESIGN: Kronprinsesse Victoria feiret sin 44-årsdag i kjole fra svenske By Malina. FOTO: NTB
I SVENSK DESIGN: Kronprinsesse Victoria feiret sin 44-årsdag i kjole fra svenske By Malina. FOTO: NTB Vis mer

– Kanskje snakker de skandinaviske kronprinsessene seg imellom, og tipser om designere? For Victorias del er det en svært oppdatert stylist med i bildet.

Kongehuseksperten mener det har stor verdi for designerne og merkene at kongelige bruker deres klær og design.

– Det er klart det betyr mye for en designer at kjente personer bruker merket deres, og kanskje desto mer stas når det er en kongelig. Det er ensbetydende med stor oppmerksomhet rundt klærne deres både i inn- og utland.

På den svenske moteuken

Den svenske kronprinsessen er også et kjent fjes under den svenske moteuken.

Tirsdag denne uken besøkte hun Sustainable Fashion Hub under sesongens Stockholm Fashion Week der hun blant annet snakket med unge gründere som alle driver selskaper som fokuserer på bærekraft og en grønnere motebransje.

– Det faktum at kronprinsesse Victoria kaster glans over moteuken i Sverige, viser at det er bransje hun anerkjenner som viktig for Sverige. Hennes nærvær gjør garantert den vanlige mann og kvinne i gata mer obs på arrangementet. Ikke minst fører det til internasjonal oppmerksomhet, sier Vagle.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer