Oslo Runway

Kulturminister Linda Hofstad Helleland ønsket velkommen til den norske moteuken

- Norsk moteindustri har hatt litt dårlig selvtillit i noen år fordi vi har følt at andre har vært bedre enn oss, sier hun til KK.no.

OSLO RUNWAY: Den norske moteuken er i gang! Her fra fjorårets Oslo Runway. Foto: Oslo Runway
OSLO RUNWAY: Den norske moteuken er i gang! Her fra fjorårets Oslo Runway. Foto: Oslo Runway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye, norske moteuken, som har fått navnet Oslo Runway, ble i dag sparket i gang for fjerde gang siden de startet opp i 2015. I løpet av to dager skal 13 designerne vise hvem sine kolleksjoner, og kulturminister Linda Hofstad Helleland (39) åpnet showet på Munchmuseet 7. februar. Like etter viste fjorårets Bik Bok Runway Award-vinner, Anne Karine Thorbjørnsen frem sin kolleksjon for høsten 2017. Du kan se bildene nederst i saken.

LES OGSÅ: Se de spektakulære bildene fra Tommy Hilfiger-visningen

FREMMER NORSK MOTE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpnet årets Oslo Runway og forteller til KK.no at hun prøver å bruke så mye norsk design som mulig når hun er ute og reiser. Foto: NTB scanpix
FREMMER NORSK MOTE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpnet årets Oslo Runway og forteller til KK.no at hun prøver å bruke så mye norsk design som mulig når hun er ute og reiser. Foto: NTB scanpix Vis mer

For noen år tilbake ble det slutt for Oslo Fashion Week som mange omtalte mer som en kjendisfest, enn en plattform for norske designere å vise seg frem. Men i 2015 forandret det hele seg da Oslo Runway kom på banen, og det er kulturministeren veldig glad for. 

- Det er så bra at det har kommet på plass. Oslo Runway drives av så mange dyktige folk og har gitt en stor oppslutning, så jeg tror dette bare er starten på et fantastisk moteeventyr. Vi må bare tørre å satse, sier Helleland til KK.no.

For første gang har regjeringen satt av 70 millioner kroner som skal brukes til kreativ næring slik at designere og kunstnere skal ha en mulighet til å nå ut i markedet og få solgt varene sine. En stor satsning, sier Helleland.

- Norsk moteindustri har hatt litt dårlig selvtillit i noen år fordi vi har følt at andre har vært bedre enn oss. Men nå ser vi hvor høy kvalitet det er på norsk design og mote, og at publikum utenfor norske genser etterspør det. Vi har all grunn til å strutte av selvtillit!

- Selv prøver jeg alltid å ha på meg norsk design når jeg er ute og reiser for å representere. I tillegg snakker jeg om hvor flinke designere vi har her til lands som virkelig tør å satse. 

LES OGSÅ: 10 mennesker brukte 140 timer på å lage denne kjolen

- Vi må tenke seriøst - det er jo dette vi lever av

Like før Oslo Runway startet denne sesongen, tok vi en prat med designer Veronica B. Vallenes. Hun er også enig i det kulturministeren sier om at vi trengte en mer seriøs plattform. Designet til Vallenes har fått omtale i noen av verdens største magasiner. Blant annet Vogue, tidligere Style.com som nå ligger under Vogue Runway, Dazed & Confused og Glamour. Men nå er Veronica tilbake i Norge og klar for å vise frem nok en kolleksjon for det norske folk. 

- Det er så bra at Oslo Runway har startet. Endelig har vi fått en seriøs plattform vi kan vise oss frem på, og det ville jeg helt klart være med å støtte. Tidligere har jeg følt at det som var ikke passet helt for meg. Vi må tenke seriøst - det er jo dette jeg lever av. 

Les mer av intervjuet med Vallenes her. Følg oss også her på KK.no og @kk_nett på Instagram for hyppige oppdateringer.

LES OGSÅ: Celine Aagaard og Vanessa Rudjord designer egne kolleksjoner: Dette er hva vi kan forvente oss

FØRSTEMANN UT: Anne Karine Thorbjørnsen viste frem den første kolleksjonen under Oslo Runway. Foto: KK.no
FØRSTEMANN UT: Anne Karine Thorbjørnsen viste frem den første kolleksjonen under Oslo Runway. Foto: KK.no Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer