Artikkelen kan inneholde annonselenker

Kviseplaster er hudtrenden vi elsker

En effektiv måte å redusere kviser og minimere risikoen for kvisearr.

KVISEPLASTER: Kviseplaster er perfekt å ha i «hjemmeapoteket», til kvisene som dukker opp før et viktig arrangement. FOTO: @heltkrem.no
KVISEPLASTER: Kviseplaster er perfekt å ha i «hjemmeapoteket», til kvisene som dukker opp før et viktig arrangement. FOTO: @heltkrem.no Vis mer
Publisert

Denne uken ble supermodell Bella Hadid observert med stjerneformede kviseplaster midt i ansiktet, på vei hjem fra trening i New York. Kan man håpe at dette er begynnelsen på et mer normal forhold til hud, og ikke minst kviser?

Uansett hvor opptatt man er av hudpleie, eller hvor gode produkter man har, så blir huden påvirket av en rekke faktorer, som blant annet:

  • Klima
  • Forurensing
  • UV-stråler
  • Røyk
  • Hormoner
  • Kosthold

Kviser er helt normalt og det skjer de fleste. Allikevel er man høyst motivert for å redusere tiden de tilbringer i ansiktet. Det er her kviseplaster kommer inn i bildet.

En effektiv behandling

Kviseplaster består i stor grad av det samme som et gnagsårplaster og er et hydrokolloidplaster, men noen produkter inneholder også aktive ingredienser. Disse ingrediensene kan rense poren i dybden, virke betennelsesdempende eller virke antibakterielt.

Med det sagt. Kviseplaster motvirker ikke kviser, men kan redusere dem betraktelig når de først har dukket opp. Ved å absorbere puss og smuss og beskytte kvisen mot pirkende hender, minimerer man risikoen for arrdannelse, i tillegg til at plasteret skaper et miljø som gjør at huden heles kjappere.

Kviseplaster er derfor det perfekte produktet å ha i husapoteket, så er man parat når kvisa dukker opp.

Zitsticka Killa Deep Access Patch er plaster med selvoppløselige mikronåler som (smertefritt) penetrerer huden, slik at ingrediensene lettere kommer til der de skal. De inneholder salisylsyre, som renser poren i dybden ved å løse opp talg, i tillegg til å virke betennelsesdempende, slik at kvisen reduseres.

Zitsticka Killa Deep Access Patch
Zitsticka Killa Deep Access Patch Vis mer

Mario Badescu Drying Patch er en annen variant av serumet Drying Lotion, som er en av bestselgerne fra Badescu. Plasterne er små og diskrét. Disse inneholder også salisylsyre og er perfekt for mindre kviser.

Mario Badescu Drying Patch
Mario Badescu Drying Patch Vis mer

Vice Reversa Spot Stoppa har 500 selvoppløselige mikronåler som leverer salisylsyre, grønn teekstrakt og hyaluronsyre i dybden, slik at de kan virke effektivt for å redusere kviser.

Vice Reversa Spot Stoppa
Vice Reversa Spot Stoppa Vis mer

Er du av typen som vil jobbe proaktivt mot kviser, i tillegg til å behandle dem når de oppstår, er det en rekke nye, spennende produkter på markedet. Foreo ESPADA er en av disse. Produktet er en stav, som fungerer som SOS-behandling mot kviser ved å benytte blått lys. Blått LED-lys har en bølgelengde på 400 – 470 nm og påvirker epidermis (overhuden) hvor det bidrar til å drepe bakterien som forårsaker kviser, uten å skade huden. Lyset virker også forebyggende på infeksjoner, motvirker fet hud og reduserer akneutbrudd. ESPADA krever litt mer innsats enn et kviseplaster, kan til gjengjeld brukes igjen og igjen. De har også lansert ESPADA BHA+PHA Blemish Solution, en anti-akne gél med salisylsyre, som kan brukes sammen med ESPADA. I kombinasjon skal de kunne redusere kviseutbrudd på 3 dager.

Foreo ESPADA
Foreo ESPADA Vis mer

Hjemmebruk av LED-teknologi er relativt nytt i Norge, så langt er det kun hudklinikker som har tilbudt dette. Behandling på klinikk vil være mer potent, men hjemmeprodukter i denne kategorien er kommet for å bli, og kan gi en rekke fordeler for huden.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer