Streetstyle:

La deg inspirere av streetstyle fra moteukene

Stor bildespesial!

STREETSTYLE: Vi har samlet noen superfine antrekk fra moteukene. FOTO: NTB Scanpix
STREETSTYLE: Vi har samlet noen superfine antrekk fra moteukene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Februar er stappfull av moteuker. I løpet av måneden blir vi presentert for splitter nye kolleksjoner i storbyer verden over. Du kan ta en titt på noen av våre favorittkolleksjoner her. Under moteukene får vi også se nye talenter på catwalken. Visste du for eksempel at få dager etter prins Henriks død gikk barnebarnet prins Nikolai (18) på catwalken under London Fashion Week?

Det er også under moteukene vi finner massevis av inspirasjon på gaten. I løpet av ukene som er gått har vi sett utrolig mange fine streetstyle-antrekk. Under kan du se noe av det vi kommer til å la oss inspirere av denne våren.

LES OGSÅ: 24 fantastiske budsjettkjøp du bør sikre deg nå

NYANSER AV BRUNT

Franske Camille Charriere viste oss hvordan man skal bruke flere nyanser av samme farge under moteuken. Her har moteprofilen gått for brunt. Hun har også tatt i bruk plagg i ulike materialer, noe som virkelig setter prikken over i-en. Til og med kaffekoppen hennes er brun! Til våren er det bare å prøve seg frem med ulike farger, men dersom du er litt redd for nettopp for mye av det gode, er brunt en fin start.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

T-SKJORTEN MED BAND-LOGO

Du bør definitivt stikke en tur innom en vintage-butikk i nærmeste fremtid og finne deg en kul t-skjorte med en band-logo. Har du den på plass er det ikke mye mer som trengs for at antrekket skal bli komplett. Dette antrekket er avslappet, kult og veldig enkelt å gjennomføre!

LES OGSÅ: Her er seriene for deg som elsker mote

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

KJØR PÅ MED FARGER

Å kjøre på med farger høres kanskje skremmende ut for oss nordmenn. Men når vi ser hvordan danske Jeanette Madsen gjør det, har vi bare lyst på vår og en sommerlig garderobe. Å kombinere to nyanser av gult, blått, hvitt, rosa og røde negler høres kanskje mye ut, men bare se så fint det blir!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

SKJØRT OVER BUKSEN

Som oftest bruker vi skjørtet og buksen hver for seg. Men har du noen gang tenkt på å bruke det sammen? Under moteuken viste norske Irina Lakicevic oss hvordan man kan gjøre nettopp dette. Lag på lag-styling som dette er helt supert når temperaturen ikke er helt på topp. I tillegg ser det jo veldig kult ut!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

DOBBEL DENIM

Denim er noe som ikke «går av moten» med det første. De fleste av oss eier et par jeans, men har du prøvd å kombinere dem med en matchende overdel? Matchende sett kommer du til å se mye av i vår, så hvorfor ikke prøve det ut med denim?

Under kan du se et eksempel på nettopp dette. Her blir faktisk to trender kombinert: logo og denim. Dette kan nok bli i overkant mye for mange, så dersom du trenger tips til hvordan man kan matchende denim, kan du ta en titt her!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

DENIMDETALJER

Pernille Teisbæk har raskt blitt en av de mest kjente moteprofilene fra Skandinavia. Dansken gjør seg bemerket internasjonalt og blir stadig spurt om hvordan man skal kle seg som en skandinaver. Moteprofilen har faktisk skrevet en bok om dette!

Teisbæk kler seg stadig i oppsiktsvekkende looks som gjør mye ut av seg, så antrekket du ser under er tilsynelatende enkelt. Men tar du en nærmere titt er det noen detaljer du bør få med deg. Bare se på buksen til dansken. Legg merke til hvordan detaljene foran på jeansen er langt mer skeiv enn de vi er vant til å se. Kanskje kommer vi til å se mer av dette framover?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

GÅ FOR SØLV

Du har sikkert hørt at man skal «gå for gull», men i år jakter vi på sølvet. Under moteuken i København fikk moteprofil Celine Aagaard fart på blitzregnet i dette sølvantrekket. Instagram-stjernen hadde sølv i ørene, en jakke i sølv og en ganske så lekker veske i sølv.

LES OGSÅ: Moteprofiler debuterer som designere

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

PINK PANTHER

I vår kommer du til å se MANGE matchende sett i butikk. Disse settene kommer i form av matchede overdeler og skjørt, matchende shorts og jakke, og selvfølgelig den klassiske dressen. En sjokkrosa dress er kanskje litt for mye for Kari Nordmann, men det kommer flere superfine varianter i pastellfarger. Definitivt noe du bør prøve ut i år!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

SPORTY SPICE

Mange motehus sverger til den sporty stilen. Enten det er tolket på en viss måte eller så kjører man stilen helt ut som hos Rihannas Fenty-kolleksjon.

Superstjerner som modellene Gigi Hadid (22) og Kendall Jenner (22) har falt helt pladask for den såkalte «athleisure»-stilen. Noe av det som kjennetegner trenden er nemlig det at det skal se ut som at du skal på trening, men egentlig så skal du bare i en middag, på shopping, eller hva det måtte være.

Da vi først så denne trenden tilbake i 2016, hadde både Gigi og Kendall på seg treningstøy. Men i år kommer designerne med antrekk bestående av både skjørt og kjoler som har et tydelig sporty preg. Noe for deg?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

SMALE SOLBRILLER

Disse solbrillene kommer du til å se mye av den kommende sesongen. Kanskje har du allerede sett flere moteprofiler ta i bruk de smale solbrillene? Det er nok ikke så rart siden det florerte av dem under moteukene. Blir dette årets solbrilleinvestering?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

EN KLASSIKER

En trenchkåpe er noe mange av oss sverger til. Den klassiske jakken kommer ikke til å forsvinne fra motebildet med det første. Under moteukene var det flere som tok i bruk det forholdsvis enkle plagget, men stylet det på mange forskjellige måter. Her ser du ei som har kombinert trench-en med dyriske print og «bestefarbriller».

LES OGSÅ: 8 superfine, røde kjoler!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

HOTTEST I HØST

Moteukene i Skandinavia er forbi og det er ingen tvil om hvilken trend designerne mener kommer til å bli høstens største. Under moteuken i Stockholm, Oslo og København ble det nemlig vist en hel del ruter! ESP, Baum und Pferdgarten, Ganni, Designers Remix, House of Dagmar, Stylein, Hope, FWSS, Iben, Maud, Veronica B. Vallenes og Holzweiler hadde alle valgt å bruke ruter i sine kolleksjoner.

Men selv om vi kommer til å se mye ruter i butikk til høsten, er det ingen grunn til å ikke prøve ut mønsteret allerede nå! Bare sjekk ut dette avslappede, rutete antrekket. Her har moteprofilen valgt rutete plagg både i over- og underdelen og vi elsker det!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

TRENDY MED LOGO

Flere moteprofiler har sverget til plagg med store logoer. Motehus har tatt navnene sine og trykket det på alt fra vesker til kåper - noe vi tydelig kunne se under moteuken i København. Danske Emili Sindlev hadde nemlig gått for en iøynefallende kåpe og kombinert den med en clutch med logo på.

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

GÅ FOR EN JUMPSUIT

Flere moteprofiler hadde valgt å pakke en jumpsuit i kofferten da de skulle vende snuten mot moteukene. Danske Thora Valdimarsdottir gikk for en rød variant med et hvitt belte i livet og en blå skjorte under. Begge jumpsuit-antrekkene du ser under er stylet sammen med en overdel under selve jumpsuiten. Er det noe du kommer til å teste ut i vår?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

SORT + PERLER = SANT

Norske Ida Elise Eide Einarsdottir og Katarina Petrovic hadde gått for sorte antrekk og perler i ørene under moteuken i København. Kanskje noe å prøve ut denne sesongen? De fleste av oss har nok et sort antrekk eller to liggenden!

LES OGSÅ: Dette er plagget sangstjernen Dagny føler seg uslåelig i

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

FORTSATT EN HIT

Ser du hva disse to jentene har til felles? Utenom å kle seg utrolig bra? Begge to har valgt å toppe antrekket med en Gucci-veske. Et merke som alltid har vært kjent i moteindustrien, men som de siste årene virkelig har florert.

En Gucci-veske står høyt på manges ønskelister og det er mange som har skaffet seg en variant av den italienske vesken. Vi trodde at trenden kanskje kom til å dabbe litt av, men disse jentene beviser at vesken fortsatt er en hit.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

EN SIKKER VINNER

Vet du ikke hva du skal ha på deg? Akkurat dette problemet støter vi borti rett som det er. Det kan fort skje en gang om dagen. Men fortvil ikke - det skal faktisk ikke så mye til før du sitter igjen med et superfint antrekk. Bare ta en titt under! Kombinasjonen av en høyhalset genser, en blazer og en bukse er ofte alt som skal til.

Selvfølgelig hjelper det med et par kule solbriller og en lekker veske, men i utgangspunktet er det disse tre plaggene som utgjør et antrekk du alltid kan stole på.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

DEN PERFEKTE KÅPEN

Denne kåpen fra Joseph er den perfekte vårkåpen! Vi elsker hvor mange detaljer som befinner seg på kåpen, uten at det blir for mye av det gode. Materialet i seg selv er iøynefallende, men tar du en titt på innsiden, finner du også et blomstrete print. Beltet i livet, knappene og den store kragen er med på å sette prikken over i-en. En slik kåpe skal vi se etter denne sesongen!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

CHUNKY SNEAKERS

Norske Annabel Rosendahl vet hvordan man skal sette sammen et antrekk, så her er det alltid mye inspirasjon å hente. Moteprofilen har den siste tiden tatt i bruk sneakers til mange av sine antrekk, og denne kraftige varianten har vært blant de mest populære.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

MASKULINE VIBBER

Både Katarina Petrovic og Celine Aagaard hadde tatt på seg maskuline looks under moteuken i København. Petrovic gikk for en løs, grå dress, mens jakken til Aagaard var tydelig herreinspirert. Dette er en trend vi har sett mye til de siste sesongene, og det ser ikke ut til at den kommer til å forsvinne med det første.

LES OGSÅ: Kari Traa med ny kolleksjon: - Det er ganske nytt for oss

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer