Designere

La det svinge!

La champagnen flomme. Nye, norske designere byr på sprudlende fest og leken eleganse.

Green Square underholdt med en sprudlende visning på DOGA under moteukens fjerde dag.
Green Square underholdt med en sprudlende visning på DOGA under moteukens fjerde dag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Moteuke-debutanten Green Square byr opp til dans. Deres nye kolleksjon har fått navnet Consciousness and Celebration, og ble vist torsdag på Oslo Fashion Week. Stemninga settes allerede før visningen starter, hvor et smilende par nærmest danser skoene av seg til tonene av 30-tallsjazz. Og det samme gnistrende overskuddet preger kleskolleksjonen som følger.
 • Alt om Oslo Fashion Week på kk.no
 • Klikk her for å se hva fiffen gikk med på åpningen.
 • Lar damer være Damer

  Dette er en kolleksjon med det vi kjenner som pentøy. Her er det side aftenkjoler, slep og stramme dresser, altså klær du virkelig kan pynte deg med. Kolleksjonen feirer vakre kvinner og barske menn. Consciousness and Celebration byr på ultrafeminine kjoler i sterke farger som blodrødt og turkis, men også mye hvitt i kombinasjon med svart. Modellene har fått glamorøse Hollywoodbølger i håret, og er sminket med knallrød leppestift og frisk rouge.

  Moderne og retro

  I vår er det altså 30-talls-glamour for alle penga. De beveger seg dermed i et etablert univers av klassiske snitt, men overrasker hele tiden. Plaggene har det lille ekstra som gjør dem tidsriktige. Vi vil gjerne være glamorøse på sommerens fester, men å komme som en tro kopi av Greta Garbo kan fort bli litt i overkant.
 • Dropper Oslo Fashion Week
 • Etterlyser mer galskap på catwalken
 • Mote du legger merke til
 • - Jeg vil ha alt!
 • For de søte og sinte
 • Glitrer og leker

  I tillegg til at plaggene er tilpasset 2009, har de også detaljer som gjør dem spennende og overraskende. Visst har vi sett fotside, svarte silkekjoler mange ganger før. Men med stropper pyntet med glitrende steiner som danner et kryss på ryggen? Se, det er noe nytt.

  Unngår pimp-stilen

  Kara har fått dandy-bølger i håret og silkeskjerf i halsen, og smale, enkeltspente dressjakker. De er også vågale i sin lek med konvensjonene. En helt hvit dress kan fort gjøre at herrene ser ut som gangster-pimps, men med svart skjorte inni blir looken bare morsom og stilig.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer