Met-galla 2019:

Lady Gaga stjal showet

Skiftet tre ganger på den røde løperen!

LADY GAGA: Sang- og filmstjernen tok den helt ut under årets Met-galla. Foto: Scanpix
LADY GAGA: Sang- og filmstjernen tok den helt ut under årets Met-galla. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag norsk tid gikk en av årets beste mandager av stabelen i New York. Hvert år stiller Vogue og The Metropolitan Museum of Art (The Met) i stand en galla hvor flere fantastiske motekreasjoner vises frem inne i museet.

Til hver galla er det også et tema. Det skal gjenspeile antrekkene du får se inne i museet, men kjendisene som blir invitert til Met-gallaen oppfordres også til å kle seg etter teamet.

I fjor var det «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Stjerner som Katy Perry (34) og Rihanna (31) var blant dem som hadde latt seg inspirere av kveldens tema, da Perry kom ikledd som en engel og Rihanna hadde på seg et antrekk som kunne minne om paven.

2018: Katy Perry poserer i gulldrakt og englevinger. Foto: Scanpix
2018: Katy Perry poserer i gulldrakt og englevinger. Foto: Scanpix Vis mer

Camp: Notes on Fashion

Det var ikke fryktelig vanskelig å tolke fjorårets tema. Årets var det litt verre med. Det er faktisk mange som ikke helt har skjønt hva det betyr - undertegnede inkludert.

Vogue har faktisk måtte lage flere saker hvor de forklarer tanken bak årets Met-tema. «Camp: Notes on Fashion» er en essay skrevet av Susan Sontag og ble først publisert i 1964. Men hvordan skal gjestene tolke det?

Vel, kort fortalt er det snakk om å overdådig og til og med ironisk. Met-gallaen gjester har rett og slett ganske frie tøyler dette året og med gjerne spille på humor. Høres ut som en jobb for Lady Gaga (33)?

MED DESIGNEREN: Sammen med designeren bak antrekkene hennes, Brandon Maxwell, var Lady Gaga blant de første til å komme ut på den røde Met-løperen i år. Foto: Scanpix
MED DESIGNEREN: Sammen med designeren bak antrekkene hennes, Brandon Maxwell, var Lady Gaga blant de første til å komme ut på den røde Met-løperen i år. Foto: Scanpix Vis mer

Stjal showet

Man kan på mange måter si at kveldens tema er skreddersydd for artisten og skuespilleren Lady Gaga. Selv om hun i det siste har gått for en litt mer nedtonet stil (hvert fall i forhold til kjøttkjolen fra 2010), er stjernen fremdeles svært kreativ!

I går var det Gaga som startet hele showet - og som alltid starter det på den gigantiske røde løperen. Den strekker seg over flere trappetrinn, og ved siden av dem står det hundrevis av fotografer. Og ja, de gikk helt bananas da Lady Gaga kom ut.

LEGG MERKE TIL ØYNENE: Se på de fantastiske vippene Lady Gaga hadde fått satt på for anledningen. Foto: Scanpix
LEGG MERKE TIL ØYNENE: Se på de fantastiske vippene Lady Gaga hadde fått satt på for anledningen. Foto: Scanpix Vis mer

I en gigantisk rosa kjole med tilhørende hatt, signert Brandon Maxwell, fikk sang- og filmstjernen virkelig satt i gang blitzregnet. Men det hele toppet seg da Gaga på den røde løperen skiftet til et nytt antrekk.

SKIFTET: Med hjelp fra en rekke mennesker tok Gaga av seg den rosa kjolen midt på løperen. Foto: Scanpix
SKIFTET: Med hjelp fra en rekke mennesker tok Gaga av seg den rosa kjolen midt på løperen. Foto: Scanpix Vis mer
ENKLERE LOOK: Hennes andre antrekk var en svart kjole med matchende paraply. Foto: Scanpix
ENKLERE LOOK: Hennes andre antrekk var en svart kjole med matchende paraply. Foto: Scanpix Vis mer

Plutselig var den rosa kjolen borte og med ett sto hun der i et nytt, svart antrekk med paraply. Til slutt sto hun igjen i undertøyet og de ikoniske skyhøye skoene vi har sette henne i flere ganger. Gaga kan å stille i stand et show!

KREATIV: Designer Brandon Maxwell og Lady Gaga har virkelig hatt det gøy med årets Met-tema. Foto: Scanpix
KREATIV: Designer Brandon Maxwell og Lady Gaga har virkelig hatt det gøy med årets Met-tema. Foto: Scanpix Vis mer
SISTE LOOK: Helt til slutt sto Lady Gaga igjen i undertøyet. Foto: Scanpix
SISTE LOOK: Helt til slutt sto Lady Gaga igjen i undertøyet. Foto: Scanpix Vis mer
FOR EI DAME: Lady Gaga skapte virkelig god stemning på den røde løperen. Bare se på ansiktsuttrykkene til pressen. Gøy! Foto: Scanpix
FOR EI DAME: Lady Gaga skapte virkelig god stemning på den røde løperen. Bare se på ansiktsuttrykkene til pressen. Gøy! Foto: Scanpix Vis mer

Hvis dette bare er starten på årets Met-galla, har vi mye gøy i vente!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer