TRIKSET ALLE KAN KLARE: Ved å sy på noen morsomme detaljer på en kjole, får den straks et helt annet uttrykk. Foto: Jorunn Tharaldsen/privat
TRIKSET ALLE KAN KLARE: Ved å sy på noen morsomme detaljer på en kjole, får den straks et helt annet uttrykk. Foto: Jorunn Tharaldsen/privat Vis mer

Jenny Skavlan

Lær Jenny Skavlans geniale triks!

Redesigndronning Jenny Skavlan elsker kjappe løsninger - her deler hun dem med deg!

Det er ingen tvil om at Jenny Skavlan KAN sy.

Hun designer klær for Bik Bok og redesigner for Fretex, og har blikk for hvilke gamle filler som kan få nytt liv som fancy high fashion.

LES OGSÅ: Derfor er de Norges beste kledde

I SALG NÅ: Få flere redesigntips av Jenny Skavlan, og andre idiotsikre oppskrifter til sommerens beste kake, borddekking og DEN fletta i KK nr 20, som er i salg 16.mai! Foto: KK
I SALG NÅ: Få flere redesigntips av Jenny Skavlan, og andre idiotsikre oppskrifter til sommerens beste kake, borddekking og DEN fletta i KK nr 20, som er i salg 16.mai! Foto: KK Vis mer

Shoppestopp i hele år


Heldigvis er hun mer enn villig til å dele sine beste tips, triks, knep og prosjekter selv en nybegynner kan få til.

– Begynn med noe som kan reverseres! Legg til detaljer på et plagg som allerede har en passform du liker. Da får du et helt nytt plagg, og du kan velge å ta det bort igjen senere om du vil det, sier hun.

Jenny Skavlan har hatt selvpåført shoppestopp i hele år, og syr heller om brukte plagg. Men så har hun jo også blikk for hva som kan bli lekkert. Hvordan gjør hun det?

– Jeg ser etter stoff og mønstre. Jeg kan for eksempel forelske meg i et print eller en blondedetalj. Skal jeg sy om en kjole, tar jeg den på meg på vrangen, og setter nåler der jeg skal sy. Ofte er det bare snakk om å flytte den eksisterende sømmen etter din egen kropp, så får du et helt skreddersydd plagg.

LES OGSÅ: Sjekk de fantastiske kjolene

Elsker kjappe løsninger

Jenny Skavlan innrømmer at hun er utålmodig, og at også hun kan sy feil. Som regel skjer det når hun ikke har hatt en helt klar plan og laget skisse før hun går i gang, og ombestemmer seg underveis.

– Jeg er ute etter kjappe løsninger, og vil gjerne ha et nytt plagg på én kveld. Jeg tenker at litt juks er lov! Og at det er lurt å begynne med et enkelt prosjekt som kan gi deg mestringsfølelsen du trenger for å gå løs på et større prosjekt.

LES OGSÅ: Slik kan du gjøre et vintagekupp

Brusende blomsterkjole, trinn for trinn

Du trenger: En god tekstilsaks, lighter, nål, tråd og et syntetisk stoff som smelter i kantene, eller et stoff som ikke rakner når du klipper i det (for eksempel sky, filt og laminerte stoffer). En enkel kjole.

3. Brett den avlange sirkelen i to og lag en liten fold på midten. Du har nå et kronblad. Sy det på for hånd, et par sting midt på og et par på begge sidene. Gjenta til du synes du har nok kronblad. Foto: Privat
Jenny Skavlan kk 20 Blomstersak av Birgitte Hoff Lysholm Foto hentet fra boka Sy Om Foto: Jorunn Tharaldsen
2. Svi kjapt over endene med lighter, så stoffet smelter og ikke rakner. Foto: Privat

Tips! Denne teknikken med å lage brusende blomster på en ellers flat overflate kan også gjøres på en enkel clutch-veske, skjørt, bikini eller sko!

Få flere redesigntips av Jenny Skavlan, og andre idiotsikre oppskrifter til sommerens beste kake, borddekking og DEN fletta i KK nr 20, som er i salg 16.mai!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: