Sy om:

Lag din egen bikini

Rebekka Slettebø fra Symesterskapet viser deg hvordan. Se video nederst i saken.

FRA BLUSE TIL BIKINI: Rebekka Slettebø lagde denne flotte bikinien av en gammel bluse. Foto: Privat
FRA BLUSE TIL BIKINI: Rebekka Slettebø lagde denne flotte bikinien av en gammel bluse. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Vi elsker badetøy, men det er ikke alltid lett å finne en badedrakt eller en bikini som er helt perfekt. Ikke bare skal farge og detaljer passe vår smak, men passformen skal selvfølgelig være god.

Og det er ikke så lett å finne badetøy som oppfyller alle disse kravene! Det er jo rart om en bikini fra en kjedebutikk skal passe alle mulige former og fasonger?

Så hva kan man gjøre da? Jo, man kan jo lage sin egen bikini! Det er litt vanskelig å vite hvordan man skal starte, men heldigvis har Rebekka Slettebø fra Symesterskapet noen gode tips på veien.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

– For å lage en bikini trenger man først og fremst stretchy tøy med en elastisk kvalitet i akryl eller polyester. Dersom du kjøper brukte tekstiler, og er usikker på om kvaliteten funker som badetøy, er det bare å sjekke lappen på innsiden av plagget, sier Slettebø og fortsetter:

– I tillegg til et elastisk stoff, trenger du en gammel truse og en stram topp. Dette er plagg de alle fleste av oss har liggende i skapet. Dersom du ikke har noe gammelt tøy liggende hjemme allerede, ville jeg tatt en tur innom bruktbutikken i nærområdet og sett etter gammelt treningstøy.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Slettebø bestemte seg for å lage en trendy, høy truse fordi hun ikke eide det fra før og ønsket å ha slikt badetøy i garderoben.

– I tillegg er jeg ikke veldig glad i små bikinier, hvor man føler at både pupper og rumpe faller ut til en hver tid. Derfor lagde jeg meg en høy truse og en asymmetrisk topp man kan knyte ved skulderen.

For å oppnå en slik bikini må du ha følgende fremgangsmåte:

  • Klipp opp trusa og tegne av mønsteret. Jeg har forlenget lengden på trusa, slik at den når meg til livet.
  • Toppen kan sys på samme måte som den eksisterende toppen, eller du kan bruke grunnformen og endre designet, slik jeg har gjort på den assymetriske toppen.
  • Du justerer lengden på toppen etter dine preferanser.
  • Det kan være fint å bruke en sikksakk-innstilling på symaskinen når du skal sy sammen et badetøy. Dette handler om at elastiske stoff trenger elastiske sømmer som tåler å bli strukket. Bruker du en rett søm, vil sømmen ryke med det samme du drar i stoffet.


Slettebø nevner at du bør ha et stretchy stoff med en elastisk kvalitet. Selv brukte hun en gammel bluse! Så her er det bare å være kreativ og ta seg en liten leterunde i klesskapet. Kanskje finner du et plagg du ikke lenger bruker som kan bli den perfekte bikinien?

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

– Da jeg først startet å sy lærte jeg meg å lage plagg ut av gamle tekstiler. Gamle t-skjorter ble kjoler, og skjorter fikk nytt liv som bluser. Mulighetene var mange og jeg elsket å lete etter brukte skatter, som kunne bli gjenskapt til noe nytt. Noe av det viktigste jeg lærte ved å sy av gamle tekstiler, var at man må sy plagg etter de kvalitetene man finner. Finner man silke, kan dette bli eksklusive plagg, men som ikke tåler mye vask. Dette må man tenke på før man syr plagget, sier Slettebø.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Så spør deg selv om materialet du har valgt tåler sine fremtidige bruksområder. Rebekka fant stoffet til sin bikini i en bruktbutikk. I tillegg til å finne denne fine blusen, fant hun også treningstightser i et stoff som gjør seg utmerket til badetøy.

– Bruktbutikkene har mye utvalg av treningstøy, og dette er ofte noe som egner seg veldig bra som badetøy. Her er et godt eksempel på hvordan man kan gjenskape noe gammelt om til noe nytt, uten å gå på bekostning av kvalitet og funksjon.

– Badetøyet kan enkelt endre uttrykk ved å kombinere flere farger, endre høyden på livet og legge på enkle elementer som sløyfer eller rysjer. Mulighetene er mange. Det er gøy, billig, miljøvennlig og man får et helt unikt badetøy som ingen andre har!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer