Skjønnhetsprodukter

Lag dine egne skjønnhetsprodukter

Rensesjampo, hårkur og leppeskrubb.

BRA TIL SÅ MANGT: Kokosolje er et genialt skjønnhetsprodukt og kan brukes til både huden og håret.  Foto: joanna wnuk - Fotolia
BRA TIL SÅ MANGT: Kokosolje er et genialt skjønnhetsprodukt og kan brukes til både huden og håret. Foto: joanna wnuk - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke alle som har lyst eller råd til å bruke tusenvis av kroner på kosmetikk til enhver tid, men vi vil jo likevel ha strålende vakker hud og rent, sunt hår.

Heldigvis finnes det løsninger som ikke koster så mye.

Ja, om du har de riktige ingrediensene i kjøkkenskapet, trenger du ikke å betale én eneste krone for å lage rensesjampoen, hårkuren og leppeskrubben i denne saken. 

Rensesjampo

Hårprodukter har en tendens til å bygge seg opp i håret over tid, og derfor bør du gi håret en ekstra god rens innimellom. Frisørene anbefaler å bruke en rensesjampo for å få det ekstra rent, men visste du at du faktisk kan lage din egen rensesjampo av sjampoen du allerede har? 

Frisør Kylie Melissa forklarer på sin YouTube-kanal at alt du trenger for å få til dette hjemme, er litt natron og en helt vanlig sjampo. 

RENSESJAMPO: Bland litt natron inn i den vanlige sjampoen din, og vips har du en rensesjampo som fjerner alt av smuss og produktrenser ekstra effektivt. Foto: Aina Kristiansen
RENSESJAMPO: Bland litt natron inn i den vanlige sjampoen din, og vips har du en rensesjampo som fjerner alt av smuss og produktrenser ekstra effektivt. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Bland litt natron i sjampoen når du vil gjøre håret ekstra rent, og vips, har du en rensesjampo. 

Det kan lønne seg å lage bare litt om gangen, så bland litt natron og nok sjampo til én vask i en liten bolle før du går i dusjen. 

LES OGSÅ: Derfor bør du tørrvaske håret

Hårkur

Kokosolje er nok det enkleste av alle skjønnhetsprodukter, og kan brukes til så mangt. Det er ypperlig til sminkefjerning, som hudkrem og som en kroppsskrubb hvis du blander den med for eksempel kaffegrut.

Om drømmen er blankt, sunt hår (og hvem vil vel ikke ha det), er det imidlertid ikke nødvendig å blande oljen med noe som helst. 

Påfør godt med kokosolje i tørt hår før du vasker det. Aller størst effekt får du om du påfører oljen om kvelden, sover med håret tyllet inn i et håndklé og så vasker håret om morgenen, men du må ikke la den virke så lenge for å se resultater. 

HÅRKUR: Bruk kokosolje som en kur i håret for ekstra glansfullt hår og en sunn hodebunn. Foto: Aina Kristiansen
HÅRKUR: Bruk kokosolje som en kur i håret for ekstra glansfullt hår og en sunn hodebunn. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Oljen er også bra for hodebunnen, så ikke vær redd for å påføre den både i lengdene, i røttene og helt ned i hodebunnen. Bare sørg for å vaske den godt ut ved neste sjamponering, så slipper du at håret ser fett ut. 

Kokosolje endrer konsistens og fasthet avhengig av temperatur. I Norge er det stort sett ikke varmt nok til at den er flytende i romtemperatur, men det er ingen grunn til å fortvile om oljen er hard. Bare myk den opp i hendene først eller varm den bitte litt i mikroen før du tar den i håret, så går det litt lettere.

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

Leppeskrubb

Det finnes en rekke gode leppeskrubber på markedet, men det går fint an å lage din egen av et par basisingredienser fra kjøkkenskapet.

Dette trenger du: 

  • Olje (olivenolje, mandelolje, rapsolje, kokosolje e.l)
  • Sukker

Bland litt sukker, cirka én teskje, og noen dråper olje til en tykk masse. Dersom du ønsker en friskere smak kan du ta i noen dråper sitronjuice.

SUKKERSKRUBB: Bland olivenolje og sukker for en superenkel, men effektiv leppeskrubb.  Foto: Aina Kristiansen
SUKKERSKRUBB: Bland olivenolje og sukker for en superenkel, men effektiv leppeskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Slik bruker du den:
Len deg over vasken og skrubb leppene godt med sukkerskrubben i cirka ett minutt. Skyll av blandingen med lunkent vann og tørk med en ren klut.

Etter du har brukt skrubben kan leppene dine føles litt såre og opphovnede. Da kan det være lurt å avslutte med noe pleiende.

Smør på leppepomade eller leppebalm, helst i et litt tykt lag og la det virke en stund.

HJEMMELAGET: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
HJEMMELAGET: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du større lepper

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer