<strong>HOGGER TIL:</strong> Ikke akkurat brodder, men jammen ser de skarpe ut likevel, disse Iris van Herpen-skoene fra samarbeidet hennes med skoprodusenten United Nude.  Foto: All Over Press
HOGGER TIL: Ikke akkurat brodder, men jammen ser de skarpe ut likevel, disse Iris van Herpen-skoene fra samarbeidet hennes med skoprodusenten United Nude. Foto: All Over Press Vis mer

Haute Couture

Lager sko med hoggtann-hæler

Det sjokkerer deg neppe at designeren bak disse hoggtann-skoene har damer som Björk og Lady Gaga på kundelisten.

Publisert
Sist oppdatert
Iris van Herpen er kjent for å tøye grenser og gjøre furore med sine haute couture-kreasjoner.

Nettopp tok hun igjen pusten fra publikum, og aller mest oppsikt vakte kanskje modellenes fottøy.

GAGA-SKO? Det er slettes ikke umulig at vi får se disse på Lady Gaga. Hun er stor fan av både Iris van Herpen og sko litt utenom det vanlige.  Foto: All Over Press
GAGA-SKO? Det er slettes ikke umulig at vi får se disse på Lady Gaga. Hun er stor fan av både Iris van Herpen og sko litt utenom det vanlige. Foto: All Over Press Vis mer

Hoggtenner til såler

Publikum på haute couture-visningen hennes i Paris fikk nemlig se resultatet av Iris van Herpens femte samarbeid med United Nude.

Også United Nude er kjent for sin alternative tilnærming til skoens form, og har ofte geometriske fasonger inspirert av arkitektur. Dette vil vi nok se mer av nå som hælen kommer sånn i fokus.

Hos Iris van Herpen var det dog ikke arkitektur som inspirerte, men hoggtenner. Hver sko hadde ti hoggtenner under sålen – kortere foran for å gi en platåeffekt, og lengre bak for å bygge opp hælen og få modellene opp i høyden.

Saken fortsetter under bildet


Usikkert om de skal selges

Selv om designerens samarbeid med United Nude tidligere har resultert i at et begrenset antall av skoene er blitt lagt ut for salg, er det uvisst om dette kommer til å skje med denne kolleksjonen.

LES OGSÅ: Hestehovskoene koster 12.000 kroner

Det er kanskje ikke mange andre enn Iris van Herpen-fans som Lady Gaga eller Björk som ville vurdert å gå med hoggtennskoene til daglig, men de gjør seg kanskje som dekorasjon i stua også?

Du kan se flere bilder av skoene på Dezeen.com (ekstern lenke).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer