Daniel Lee

Lander topptung sjefsstilling i motebransjen

Lee beskrives som en prisvinnende designer og en av de mest spennende britiske, kreative talentene i sin generasjon.

SISTE SHOW: Visningen i London forrige uke var kreativ leder Riccardo Tiscis siste for motehuset. FOTO: Burberry.
SISTE SHOW: Visningen i London forrige uke var kreativ leder Riccardo Tiscis siste for motehuset. FOTO: Burberry. Vis mer
Publisert

At det er gjennomtrekk på toppen i motebransjen er knapt noen nyhet. For fotballtrenere må være den eneste gruppen – om noen – som skiftes ut raskere enn kreative ledere ved motehus.

Stolleken fortsetter, og for at kabalen skal gå opp må en inn der en annen går ut.

Nå er turen kommet til Burberry som tar farvel med Riccardo Tisci som kreativ leder. Inn kommer gullgutten Daniel Lee.

Det var i forrige uke at Burberry kunngjorde at Tisci forlater sjefsstolen etter fem år ved roret. Det skjedde samme uken som han viste sin nyeste – og med det også siste – kolleksjon for det britiske motehuset under moteuken i London.

PÅ REKKE OG RAD: Burberry holdt sin motevisning i London forrige uke. FOTO: Burberry.
PÅ REKKE OG RAD: Burberry holdt sin motevisning i London forrige uke. FOTO: Burberry. Vis mer

Heldigvis mangler det ikke på fyndord i pressemeldingen om hans avgang.

Og det skulle bare mangle, for Tisci har for alvor snudd skuta i det motehusets selv kaller for en «kreativ transformasjon»;

– Riccardo har spilt en sentral rolle i reposisjoneringen av Burberry. Han har forbedret vårt kreative språk, modernisert og hevet produkttilbudet vårt og brakt en ny generasjon luksuskunder til merkevaren vår, sier administerende direktør i Burberry Jonathan Akeroyd om Tisci.

PÅ VEI UT: Kreativ leder Riccardo Tisci er ferdig i Burberry. FOTO: Burberry.
PÅ VEI UT: Kreativ leder Riccardo Tisci er ferdig i Burberry. FOTO: Burberry. Vis mer

Og Tisci selv er akkurat passe ydmyk:

– Burberry er et veldig spesielt sted med en magisk fortid og en veldig lovende fremtid. Kapittelet jeg ble bedt om å skrive i husets lange historie er et som jeg er utrolig stolt av og et jeg har bestemt at skulle kulminere med showet mitt på mandag. Jeg trivdes med å fortsette en arv av innovasjon, og kjempet konsekvent for kreativitet og mangfold, for å alltid pushe Burberry fremover, sier han i en uttalelse.

SISTE FINISH: SS23-kolleksjonen er Tiscis siste for Burberry. FOTO: Burberry.
SISTE FINISH: SS23-kolleksjonen er Tiscis siste for Burberry. FOTO: Burberry. Vis mer

Samtidig offentliggjør Burberry sin nye kreative leder; 36 år gamle Daniel Lee.

Han begynte i jobben allerede 3. oktober, og vil ha base på merkets hovedkontor i London.

Lee, som er født og oppvokst i Bradford i England, beskrives som en prisvinnende designer og en av de mest spennende britiske kreative talentene i sin generasjon. Han kommer fra luksusmotehuset Bottega Veneta der han skal ha mye av æren for å ha blåst nytt liv i merket. Han har også bakgrunn fra blant annet Celine, Maison Margiela, Balenciaga og Donna Karan.

NY SJEF: 36 år gamle Daniel Lee er på plass i sjefsstolen hos Burberry. FOTO: NTB.
NY SJEF: 36 år gamle Daniel Lee er på plass i sjefsstolen hos Burberry. FOTO: NTB. Vis mer

I sin nye rolle vil Lee ha ansvaret for alle av Burberrys kolleksjoner. Han vil vise sin debut-kolleksjon på catwalken under moteuken i London i februar neste år.

– Jeg er beæret over å bli med Burberry som kreativ leder. Sammen med teamet vil vi skrive det spennende neste kapittelet for dette legendariske britiske luksusmerket, fortsette sin historiske arv og bygge videre på Riccardos arv. Jeg er veldig spent på å komme tilbake til London, en by som forkjemper banebrytende kreativitet og som fortsetter å inspirere meg, sier Lee.

Motehuset, som like så greit har laget sin egen Q&A i anledning sceneskiftet, sier følgende om ansettelsen av Daniel Lee:

NY LOOK: Lee var tidligere kreativ leder i Bottega Veneta. Nå er det Matthieu Blazy som sendte blant andre Kate Moss nedover catwalken i Milano. FOTO: NTB.
NY LOOK: Lee var tidligere kreativ leder i Bottega Veneta. Nå er det Matthieu Blazy som sendte blant andre Kate Moss nedover catwalken i Milano. FOTO: NTB. Vis mer

Hva signaliserer endringen av kreativ leder?

«Daniels utnevnelse forsterker ambisjonene våre for Burberry. Å være en ekte luksusmerkevare er fortsatt den riktige strategiske posisjoneringen for Burberry. Vi har en unik mulighet som det britiske luksusmerket og Daniel er begeistret for å lede våre kreative team for å nå våre mål».

På spørsmål om utnevnelsen av Lee dreier motehuset i en mer britisk retning svarer motehuset nokså politisk korrekt:

«Daniel anerkjenner britiskheten som er kjernen i Burberry, og han har fullt ut til hensikt å pleie og utvikle den. Utnevnelsen hans er et viktig og spennende neste skritt i vår vekst- og akselerasjonsreise».

Det har vært en del rykter i kjølvannet av Lees overraskende exit fra Bottega Venta, blant annet at 36-åringen visstnok skal ha vært svært så vanskelig å jobbe med.

Det er imidlertid noe motehuset ikke vil spekulere i, sier de i sin egen Q&A.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer