Kjendiskolleksjon

Lanserer Winehouse-klærne likevel

Familien har gitt sin velsignelse, og klærne hun designet for Fred Perry kommer, tross stjernens død.

TYDELIG AMY-PREG: En svart/hvit palett og det klassiske hundetannsmønsteret rakk å bli Amy Winehouses signatur, i tillegg til det høye håret og den markerte øyesminken. Høstkolleksjonen hennes for Fred Perry bærer preg av dette. Foto: Produsenten
TYDELIG AMY-PREG: En svart/hvit palett og det klassiske hundetannsmønsteret rakk å bli Amy Winehouses signatur, i tillegg til det høye håret og den markerte øyesminken. Høstkolleksjonen hennes for Fred Perry bærer preg av dette. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Da Amy Winehouse ble funnet død (lenke til Seher.no) den 23. juli i år, oppsto naturligvis også usikkerhet om hennes kleskolleksjon skulle lanseres som planlagt.Den britiske popsoul-kometen ble bare 27 år gammel, men i tillegg til stor suksess med sin musikk og et utall skandaler og rehabopphold, rakk hun også å designe flere kolleksjoner sammen med Fred Perry.

Bærer hennes signatur

– Jeg er virkelig glad for å kunne gjøre denne kolleksjonen med Fred Perry. Vi har jobbet med den en stund, og det er flott å se den endelig blir realisert, sa Winehouse da den første kolleksjonen kom ut i fjor høst. Siden da har hun designet to nye kolleksjoner for det britiske klesmerket – en høstkolleksjon for 2011 og en vårkolleksjon for 2012.– Etter en grundig vurdering og med velsignelse fra Amys familie, har Fred Perry bestemt seg for å lansere høstkolleksjonen for 2011 og selge vårsesongen for 2012, skriver kjeden på sine nettsider (ekstern lenke).– Amy var lidenskapelig og dedikert til kolleksjonen, og hennes signatur er tydelig på hvert eneste plagg, skriver de. Gensere, skjørt, kjoler og bluser utgjør det meste av kolleksjonen, men det er også mulig å skaffe seg tilbehør, som vesker, belter og hansker, med Winehouse-merket på. Kolleksjonen er sterkt inspirert av 1950-tallet, og fokuset på svart og hvitt passer perfekt inn i høstens trendbilde. I tillegg er det små innslag av lyserosa, eller «Amy-rosa», som Fred Perry kaller det.

– Som Amy ville det

Etter at Amy Winehouse døde, ble familien kontaktet for å ta en avgjørelse angående kleskolleksjonen. De sier det aldri var noen tvil.– Da Fred Perry kom til oss for å spørre hva vi ville gjøre med den nye kolleksjonen, var det helt naturlig å fortsette. Amy elsket å jobbe på begge kolleksjonene og ville ønsket å gjøre dem tilgjengelige, skriver Mitch Winehouse, Amys far, i en uttalelse.– Alle pengene vi tjener og donasjonen fra Fred Perry går rett inn i the Amy Winehouse Foundation, som vi skal etablere for å hjelpe barn og unge i hennes navn, avslutter han. Klærne finner du på FredPerry.com (ekstern lenke).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer