Klesvask:

Lar du de nyvaskede klærne ligge?

Etter bare én time bør de faktisk vaskes på nytt!

LA KLÆR LIGGE I VASKEMASKINEN: Den ferske klesvasken din kan fort bli en bakteriebombe om du lar den ligge. FOTO: NTB Scanpix
LA KLÆR LIGGE I VASKEMASKINEN: Den ferske klesvasken din kan fort bli en bakteriebombe om du lar den ligge. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Jeg bare setter på en vask nå, så er den klar til jeg kommer hjem fra jobb», er det nok mange som har sagt en gang eller to. Hvert fall en variant av den setningen! For ja, vaskemaskinen har kanskje stoppet, men er vasken din egentlig ferdig til du kommer hjem? Du kan faktisk ha tabbet deg ut på TO forskjellige måter om du gjør dette!

For det første er det brannmessig ikke anbefalt å la tørketrommelen eller vaskemaskinen gå når du ikke er i huset. Det andre er at ferdigvaskede klær ikke bør ligge i vaskemaskinen i mer enn én time. Da begynner nemlig bakteriekoloniene å vokse. Psst: Derfor bør du ALLTID vaske nye klær før bruk!

En tidligere undersøkelse, gjennomført av Uppsala Akademiska Sykehus i Sverige, har vist at klær og tekstiler bør vaskes på 60 grader i minst ti minutter, etterfulgt av tørketromling på høy temperatur, for å bli kvitt alle bakterier, har Svenska Dagbladet tidligere skrevet. Charles Gerba, professor i mikrobiologi ved universitetet i Arizona, har også fortalt til KK at det lureste du kan gjøre er å ta det ut så fort som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer