Skjønnhetstrend:

Legger du dette sminkeproduktet feil?

Denne hacken går viralt.

TRENDSETTER: Rihanna vet som vanlig hva som gjelder. Her på Met-gallen i 2017. FOTO: NTB
TRENDSETTER: Rihanna vet som vanlig hva som gjelder. Her på Met-gallen i 2017. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Blush har for alvor gjort sitt store comeback, men er måten vi er vant til å legge sminkeproduktet på helt feil?

Det danske motemagasinet Costume kaller sminketrenden årets største, og på sosiale medier har det allerede gått viralt.

«Genial»

Populariteten kan minne om den rundt contouring som var det helt store for bare noen år tilbake. Du husker kanskje draping? Sminketeknikken der man markerte kinnbeina ved hjelp av rouge. Teknikken, som hadde sin storhetstid på 1980-tallet, er nå tilbake igjen – helt i tråd med tiårets inntog i motebildet forøvrig.

På Instagram og TikTok er folk over seg av begeistring over resultatet dersom du legger blush på kinnbeina og ikke på eplekinnene slik du kanskje har lært.

Glamour kaller teknikken – eller hacken som mange vil påstå at det er – for genial.

Makeupartisten: – Gir ansiktet et «løft»

Draping er egentlig en gammel teknikk for å påføre blush, bare nå i en softere variant, forklarer makeupartist Linda Nicolaysen.

– I stedet for å legge blush på eplekinnene, legges den mer som en kontur på kinnbeina og trekkes deretter oppover mot tinningen. Det gjør at man får et mer «løftet» uttrykk enn når man legger blushen på eplekinnene som fort kan gjøre at ansiktet oppleves litt rundt.

MAKEUPARTIST: Linda Nicolaysen mener blush er med på å underbygge uttrykket i en look. FOTO: INSTAGRAM @LINDANICOLAYSENMAKEUP
MAKEUPARTIST: Linda Nicolaysen mener blush er med på å underbygge uttrykket i en look. FOTO: INSTAGRAM @LINDANICOLAYSENMAKEUP Vis mer

Hun mener trenden henger sammen med den sterke 80-tallstendensen i motebildet, men tror også det er en annen grunn.

– Jeg tror den dessverre har fått en oppsving i tråd med at det er blitt vanligere med plastisk kirurgi ettersom looken trekker ansiktet oppover.

Ingenting som er «feil»

Ifølge makeupartisten er det ingenting som er «feil» når det kommer til makeup.

– Når jeg legger en look er blush med på å underbygge uttrykket. En draping-teknikk gir mer egde, mer løft og får frem beinstrukturen bedre. Blush på eplekinnene kan være fint for å myke opp ansiktet, blush lagt over nesebeinet kan gi en solkysset følelse mens blush som trekkes fra eplekinnene og ned kan gi kinn som du får når du har vært ute hele dagen.

– Det handler om hva slags uttrykk man liker, og hva som passer best til hver og en sin personlighet og ansiktstrekk, sier hun.

DRAPING: Influencer Paolla Da Silva har kastet seg på trenden. FOTO: INSTAGRAM @SILVALOT
DRAPING: Influencer Paolla Da Silva har kastet seg på trenden. FOTO: INSTAGRAM @SILVALOT Vis mer

Vil du teste draping? Slik gjør du:

– Start med å legge tyngden av blushen høyt oppe på eplekinnene, og dus så oppover mot brynene og tinningen. Hvor «ekstremt» du ønsker det er opp til deg, men husk at det alltid er lettere å bygge på.

– Kremblush er veldig lett å bruke til denne teknikken. Husk at duse overganger er nøkkelen – eller så kan det fort bli for mye.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer